جدول وزن ورق سیاه + ماشین حساب آنلاین ورق سیاه

جدول وزن ورق سیاه + ماشین حساب آنلاین ورق سیاه
آچه در این مقاله می خوانید
جدول وزن ورق سیاه

یکی از مهم‌ترین دلایل محاسبه وزن ورق سیاه، کسب اطلاعات لازم از قیمت نهایی و تمام شده حجم مورد نیاز این ورق می‌باشد، چرا که قیمت ورق‌های سیاه بنابر قیمت تمام شده هر یک‌کیلوگرم ورق آهنی به صورت روزانه اعلام خواهد شد.

گفتنی است ورق سیاه که با نام‌های دیگری چون: ورق آهن یا پلیت کربن استیل، شناخته می‌شوند نوعی صفحه از جنس فولاد هستند که به روش نوردگرم در دمایی بسیار بالا در بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید می شوند. نتیجه این نورد گرم، شکل‌گیری صفحاتی با شمایل تیره رنگ و مات بوده که از همین‌رو به آن ورق سیاه می‌گویند.

لازم به ذکر است که جهت سهولت محاسبات ریاضی برای به دست آوردن وزن پلیت‌های کربنی، از جدولی به نام جدول وزن ورق سیاه برای تعیین قیمت آن استفاده می‌کنند که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید:

جدول وزن ورق سیاه

همان‌گونه که در ابتدای این مقاله عنوان گردید، تنوع ورق‌ها و مقاطع فولادی بسیار زیاد می‌باشد و به همین جهت برای به دست آوردن وزن تقریبی ورق‌ مد نظر، می‌بایست به جدول‌های وزنی مخصوصی که کارخانه تولیدی انتشار داده است، رجوع نمود.

عموما ورق‌های سیاه به عنوان یکی از مدل های ورق نورد گرم در ضخامت‌هایی بیش از ۲سانتی‌متر و به شکل شیت‌های برش خورده به بازار فروش، عرضه می‌شوند. این شیت‌ها که در کارخانه برش می‌خورند با نام شیت‌های فابریک در میان اهالی فن و متخصصین حوزه معروف می‌باشند. این شیت‌ها از قابلیت برش خوردن مجدد نیز برخوردار بوده و با توجه به نیاز مشتری و یا سایز درخواستی می‌توان در ابعاد و اشکال مختلف برش زد.

جدول وزنی ورق سیاه نیز علاوه بر داشتن اطلاعات کافی از وزن هر رول یا شیت، شامل اطلاعات دیگری چون: ضخامت، طول و عرض ورق نیز می‌باشد. در نظر داشته باشید که علت وجود این اعداد در جدول وزن ورق سیاه صرفا به جهت حصول اطمینان از استاندارد بودن محصولات بوده و در هر کارخانه‌ای با اعداد متفاوتی مواجه هستید.

جدول وزن ورق سیاه با هدف مشخصی چون: انتشار اطلاعات لازمه به جهت تهیه و خرید ورق‌های فلزی استاندارد تدوین گردیده و در آن، اطلاعات مشخص مرتبتی با ابعاد (متراژ طول و عرض) و وزن ورق سیاه ذکر شده است.

یک مهندس آلمانی به نام اشتال، در زمان قید حیات، تمرکز بسیار زیادی را بر روی جدولی استاندارد که برای وزن ورق بود، گذاشت تا آن را گردآوری کند. امروزه نیز این جدول را به احترام تلاش‌های بی وقفه و فعالیت‌های علمی او، جدول اشتال ورق، نام گذاری کرده‌اند.

جدول اشتال وزن ورق آهن و غیره، برای سایزهای مختلفی از این ورق‌ها تهیه شده‌است و امروزه ملاک عمل کارخانجات تولیدی ورق‌ سیاه و سایر ورق‌ها می‌باشد. استفاده از اطلاعات موجد در این جدول در هنگام خرید ورق سیاه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

هرچند که برای محاسبه وزن ورق سیاه می‌توان از فرمول‌های محاسباتی ارائه شده استفاده کرد، اما با بودن این جدول استاندارد، می‌توان از مشخصات داخل آن برای به دست آوردن وزن تقریبی ورق سیاه آهن بهره برد.

در جدول زیر می‌توانید وزن ورق سیاه را پیدا و ملاحضه فرمایید:

ضخامت (mm)عرض (mm)طول (mm)وزن (kg)
۲۱۰۰۰۲۰۰۰۳۲
۲۱۲۵۰۲۵۰۰۵۰
۲۱۵۰۰۶۰۰۰۱۴۴
۳۱۰۰۰۲۰۰۰۴۸
۳۱۲۵۰۲۵۰۰۷۵
۳۱۵۰۰۶۰۰۰۲۱۲
۴۱۰۰۰۲۰۰۰۶۴
۴۱۲۵۰۲۵۰۰۱۰۰
۴۱۵۰۰۶۰۰۰۲۸۳
۵۱۰۰۰۲۰۰۰۸۰
۵۱۲۵۰۲۵۰۰۱۲۵
۵۱۵۰۰۶۰۰۰۳۵۳
۶۱۰۰۰۲۰۰۰۹۶
۶۱۲۵۰۲۵۰۰۱۵۰
۶۱۵۰۰۶۰۰۰۴۲۴
۸۱۰۰۰۲۰۰۰۱۲۸
۸۱۲۵۰۲۵۰۰۲۰۰
۸۱۵۰۰۶۰۰۰۶۵۷
۸۱۲۵۰۶۰۰۰۴۷۱
۱۰۱۰۰۰۲۰۰۰۱۶۰
۱۰۱۲۵۰۲۵۰۰۲۵۰
۱۰۱۵۰۰۶۰۰۰۷۲۰
۱۰۱۵۰۰۶۰۰۰۷۰۷
۱۲۱۵۰۰۶۰۰۰۸۴۸
۱۵۱۰۰۰۲۰۰۰۲۴۰
۱۵۱۲۵۰۲۵۰۰۳۷۵
۱۵۱۵۰۰۶۰۰۰۱۰۶۰
۱۵۱۲۵۰۶۰۰۰۸۸۴
۲۰۱۲۵۰۶۰۰۰۱۱۷۸
۲۰۱۵۰۰۶۰۰۰۱۴۱۳
۲۵۱۲۵۰۶۰۰۰۱۴۷۲
۲۵۱۵۰۰۶۰۰۰۱۷۶۷
۳۰۱۲۵۰۶۰۰۰۱۷۶۷
۳۰۱۵۰۰۶۰۰۰۲۱۲۰
۳۵۱۵۰۰۶۰۰۰۲۴۷۳
۳۵۲۰۰۰۶۰۰۰۳۲۷۹
۴۰۱۵۰۰۶۰۰۰۲۸۲۶
۴۰۲۰۰۰۶۰۰۰۳۷۶۸
۵۰۱۵۰۰۶۰۰۰۳۵۳۳
۵۵۱۵۰۰۶۰۰۰۳۸۸۶
۶۰۱۵۰۰۶۰۰۰۴۲۳۹

یکی دیگر از مزایای استفاده از جدول وزن ورق سیاه، حصول اطمینان از استاندارد بودن وزن‌ ورق‌‌های خریداری شده می‌باشد. ارزیابی جدول وزن ورق سیاه تولید شده در سه کارخانه مختلف داخلی که دارای استاندارهای بین‌المللی هستند:

ضخامت (mm)عرض (mm)طول (mm)فولاد مبارکهفولاد کاویانفولاد اکسین
۲۱۰۰۰۲۰۰۰۳۲
۲۱۲۵۰۲۵۰۰۵۰
۴۱۵۰۰۶۰۰۰۲۱۲
۵۱۵۰۰۶۰۰۰۲۸۳
۶۱۵۰۰۶۰۰۰۴۲۴
۸۱۲۵۰۶۰۰۰۴۷۱۴۷۱
۸۱۵۰۰۶۰۰۰۶۵۷۶۵۷
۸۲۰۰۰۶۰۰۰۷۵۴
۱۰۱۲۵۰۶۰۰۰۵۸۹۵۸۹
۱۰۱۵۰۰۶۰۰۰۷۰۷۷۰۷
۱۰۲۰۰۰۶۰۰۰۹۴۲
۱۲۱۲۵۰۶۰۰۰۷۰۷۷۰۷
۱۲۱۵۰۰۶۰۰۰۸۴۸۸۴۸
۱۲۲۰۰۰۶۰۰۰۱۱۳۰
۱۵۱۲۵۰۶۰۰۰۸۸۴۸۸۴
۱۵۱۵۰۰۶۰۰۰۱۰۶۰۱۰۶۰
۱۵۲۰۰۰۶۰۰۰۱۴۱۳
۲۰۱۲۵۰۶۰۰۰۱۱۷۸۱۱۷۸
۲۰۱۵۰۰۶۰۰۰۱۴۱۳۱۴۱۳
۲۰۲۰۰۰۶۰۰۰۱۸۸۴
۲۵۱۲۵۰۶۰۰۰۱۴۷۲۱۴۷۲
۲۵۱۵۰۰۶۰۰۰۱۷۶۷۱۷۶۷
۲۵۲۰۰۰۶۰۰۰۲۳۵۵
۳۰۱۲۵۰۶۰۰۰۱۷۶۷۱۷۶۷
۳۰۱۵۰۰۶۰۰۰۲۱۲۰۲۱۲۰
۳۵۱۵۰۰۶۰۰۰۲۴۷۳۲۴۷۳
۳۵۲۰۰۰۶۰۰۰۳۲۹۷
۴۰۱۵۰۰۶۰۰۰۲۸۲۶۲۸۲۶
۴۰۲۰۰۰۶۰۰۰۳۷۶۸
۴۵۱۵۰۰۶۰۰۰۳۱۸۰۳۱۸۰
۵۰۱۵۰۰۶۰۰۰۳۵۳۳۳۵۳۳
۵۰۲۰۰۰۶۰۰۰۴۷۱۰
۵۵۱۵۰۰۶۰۰۰۳۸۸۶۳۸۸۶
۶۰۱۵۰۰۶۰۰۰۴۲۹۴۲۳۹
۶۰۲۰۰۰۶۰۰۰۵۶۵۲
۷۰۱۲۵۰۶۰۰۰۴۱۲۱
۷۰۱۵۰۰۶۰۰۰۴۹۴۵
۷۰۲۰۰۰۶۰۰۰۶۵۹۴
۸۰۱۲۵۰۶۰۰۰۴۷۲۱
۸۰۱۵۰۰۶۰۰۰۵۶۵۲
۸۰۲۰۰۰۶۰۰۰۷۵۳۶
۹۰۱۲۵۰۶۰۰۰۵۲۹۹
۹۰۱۵۰۰۶۰۰۰۶۳۵۸
۹۰۲۰۰۰۶۰۰۰۸۴۷۸
۱۰۰۱۲۵۰۶۰۰۰۵۸۸۷
۱۰۰۱۵۰۰۶۰۰۰۷۰۶۵
۱۰۰۲۰۰۰۶۰۰۰۹۴۲۰

ورق سیاه چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که عنوان شد ورق سیاه یا همان پلیت سیاه کربنی ( Carbon Steel Plate )، یک صفحه فولادی بسیار با اهمیت و پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی و سایر صنایع دیگر است. کارخانه های تولید کننده ورق سیاه، این ورق‌ها را یا ویژگی هایی از جمله استحکام و انعطاف پذیری بسیار بالا، در اشکال مختلفی تولید و سپس به بازار های مربوطه ارائه می‌کنند.

از کاربرردهای ورق سیاه در صنایع مختلف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختمان سازی
  • خودروسازی
  • کشاورزی
  • حمل و نقل
  • پتروشیمی

همچنین از جمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد ورق سیاه نیز می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • استحکام بالا در مقابله با نیروهای کششی و خمشی
  • برخورداری از قابلیت جوشکاری با وضعیتی پایدار و مناسب
  • دوام بالا و قابلیت تحمل وزن‌های مختلف
  • انعطاف پذیری مناسب
  • تنوع بالا در سایز، ابعاد و اندازه
  • کاربردهای بسیار متنوع و گسترده

ماشین حساب آنلاین ورق سیاه

گفتنی است که ورق‌ سیاه در کارخانجات ایران در عرض‌هایی به اندازه ۱۲۵۰ ، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ میلی‌متر و ضخامت‌هایی در بین ۲ الی ۶۰ میلی‌متر تولید و عرضه می‌شوند.
نکته قابل توجه این است که با درنظر گرفتن ابعاد ورق‌های سیاه از نوع st37( مشخصات فیزیکی چون: طول، عرض و ضخامت) به راحتی می‌توان وزن ورق‌های سیاه را تا حد مطلوبی محاسبه نمود.

محاسبه آنلاین ورق سیاه؛

شما می‌توانید وزن ورق سیاه مد نظر خود را با استفاده از ماشین حساب آنلاین ورق سیاه موجود بر روی صفحه وب‌سایت … محاسبه و به دست آورید.
برای این منظور کافی است که ابعاد دقیق پارامترهای طول، عرض و ضخامت ورق خود را بدانید و در ماشین حساب آنلاین ورق سیاه وارد کنید، سپس سایت، به صورت اتوماتیک وزن دقیق ورق‌ها را برای شما محاسبه و سپس نمایش خواهد داد.

فرمول محاسبه وزن ورق سیاه؛

برای استفاده از جدول وزن ورق سیاه می‌بایست حجم ورق مربوطه را محاسبه و سپس در چگالی فولاد ضرب کنید، در نظر داشته باشید که چگالی ورق سیاه برابر با چگالی آهن بوده و به صورت تقریبی در حدود ۸/۷ گرم بر سانتی‌مترمکعب می‌باشد. حجم ورق سیاه نیز برابر است با حاصل ضرب سه پارامتر طول، عرض و ضخامت در یکدیگر.

فراموش نکنید که نکته حائز اهمیت این مطلب، توجه داشتن به تطابق واحدها بایکدیگر می‌باشد و در حالتی که شما از ابعاد ورق بر حسب سانتی‌متر استفاده می‌کنید و در چگالی ۸/۷ گرم ضرب می‌کنید، وزن حاصله نیز بر حسب گرم به دست می‌آید.

درصورتی که می‌خواهید وزن ورق سیاه را بر حسب کیلوگرم محاسبه نمایید، می‌توانید از فرمول ساده زیر بهره گرفته و سپس عملیات ریاضی را انجام دهید.

فرمول وزن ورق بر حسب کیلوگرم:

ضخامت (میلی‌متر) × عرض (متر) × طول (متر) × ۷.۸۷ = وزن ورق فولادی(کیلوگرم)

به طور مثال، وزن ورقی با ضخامت ۲ میلی‌متر با طول و عرضی به ترتیب ۲۰۰۰ و ۱۰۰۰ میلی‌متر، چند کیلوگرم است؟

پاسخ:

kg31.2 = 2 × ۲ × ۱ × ۷.۸ وزن ورق فولادی(کیلوگرم)

لازم به ذکر است که وزن به دست آمده از طریق فرمول فوق تقریبی بوده و باید برای سنجش دقیق بار، از وزنه مخصوص یا باسکول استفاده نمود. برای به دست آوردن قیمت ورق سیاه نیز کافی است وزن به دست آمده از فرمول فوق را در قیمت هر یک‌کیلوگرم از ورق سیاه ضرب نمایید.
همچنین اگر برای مثال فوق بخواهید مقدار حجم ورق سیاه را محاسبه کنید، می‌توانید از فرمول زیر استفاده نمایید:

عرض × طول × ضخامت = حجم ورق

در فرمول فوق نیز می‌بایست به تطابق واحدها توجه داشته باشید. با این حساب برای پاسخ به مثال بالا کافی است:

۴۰۰۰= ۲۰۰۰ × ۲۰۰۰ × ۱۰۰۰ : حجم ورق

برای به دست آوردن مقدار حجم ورق سیاه بر حسب کیلوگرم کافی است تا عدد حاصله بر عدد ۱۰۰۰ تقسیم نمایید:

kg 4 = 1000 ÷ ۴۰۰۰

برای محاسبه وزن انواع ورق‌های موجود در بازار همچون: ورق‌های سیاه، ورق‌ گالوانیزه‌، ورق‌های استیل ورق‌های آلومینیومی، ورق‌های آجدار و دیگر ورق‌ها، می‌توان از همین فرمول استفاده نمود اما تنها تغییر لازم در پارامتر چگالی فلزات می‌باشد که باید هریک را به صورت جداگانه به دست آورید.
بنابراین قبل از آن‌که به محاسبه وزن ورق‌ها با استفاده از فرمول محاسبه وزن ورق بپردازید، با چگالی انواع فلزات که به شرح ذیل می‌باشد، بیشتر آشنا شوید:

  • چگالی آهن معادل ۷.۸۶
  • چگالی استیل معادل ۷.۸۴
  • چگالی آلومینیوم معادل ۲.۷

قابل ذکر است که در بسیاری از موارد صرفا جهت سهولت در انجام محاسبات، چگالی فلزاتی چون: آهن و استیل را گرد رو به بالا کرده و عدد ۸ را برای آن‌های در نظر می‌گیرند.

بنابراین برای وزن ورق سیاه خواهیم داشت:

وزن ورق (کیلوگرم) = طول ورق (متر) × عرض ورق (متر) × ضخامت ورق (میلی‌متر) × ۸ (چگالی ورق استیل)

بنابراین برای وزن ورق استیل خواهیم داشت:

وزن ورق (کیلوگرم) = طول ورق (متر) × عرض ورق (متر) × ضخامت ورق (میلی‌متر) × ۸ (چگالی ورق استیل)

بنابراین برای وزن ورق آلومینیوم خواهیم داشت:

وزن ورق (کیلوگرم) = طول ورق (متر) × عرض ورق (متر) × ضخامت ورق (میلی‌متر) × ۲.۷ (چگالی ورق آلومینیوم)

گفتنی است به جهت آن‌که پلیت‌ فولادی یا ورق سیاه مد نظر شما با استانداردهای بین المللی تطابق لازم را داشته باشد، باید اطلاعات دقیق ساختار ورق را از کارخانه تولیدی دریافت کرد. این استانداردها که بسته به انتخاب کارخانجات مختلف، ممکن است ملی (داخلی) بوده و یا از بازارهای بین‌المللی تهیه شده باشند، تاثیرات چشم‌گیری بر روی ساختار، کاربرد، وزن و قیمت نهایی ورق خواهند داشت.

برای درک بهتر این موضوع بررسی وجود درصد متفاوتی از کربن در یک ورق سیاه می‌تواند مثال بارزی برای شما باشد. درواقع وجود یا عدم وجود درصد مشخصی از عنصر کربن در مقاطع فولادی، تعیین کننده اصلی میزان جوش‌پذیری و یا عدم جوش‌پذیری آن مقطع می‌باشد. همچنین بر وزن ورق سیاه نیز تاثیرات خود را می‌گذارد. پس درمی‌یابیم استفاده از فرمول‌های فوق صرفا به جهت به دست آوردن وزن تقریبی ورق سیاه می‌باشد نه محاسبه وزن دقیق آن.

بررسی کاربردهای ورق سیاه در سه ضخامت‌ مختلف:

ورق آهن ۱ میلی‌متری؛ وزن ورق آهن یک میلی‌متری بسته به نوع، جنس و کارخانه تولید کننده آن بسیار متفاوت است. از این ورق‌ عمدتا در تولیداتی به شرح زیر استفاده می‌شود:

  • لوازم خانگی
  • خودروسازی
  • ساخت ماشین آلات

ورق سیاه ۱.۵ میلی‌متری؛ وزن ورق سیاه ۱.۵ میلی‌متری نسبت به ورق قبلی یعنی ورق سیاه یک‌میلی‌متری کمی بیشتر بوده و به همین دلیل در تولیدات صنایع مختلفی به شرح زیر استفاده می‎‌شود:

  • ساخت انواع لوله
  • ساخت گارد ریل‌های جاده‌ای
  • تابلوهای راهنمایی رانندگی

ورق سیاه ۲ میلی‌متری؛ وزن ورق سیاه دو میلی‌متری به نسبت زیاد بوده و کاربردهای گسترده‌ای در صنایع تولیدی دارد. از این ورق در تولیداتی چون: ساخت مخازن نفتی، ساخت تانکر خازن و غیره استفاده می‌کنند.
در ادامه این مقاله به بررسی جدول وزنی ورق سیاه خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید:

سخن پایانی؛

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با جدول وزن ورق سیاه، چگونگی محاسبه آنلاین وزن ورق سیاه با استفاده از ماشین حساب آنلاین ورق سیاه موجود در صفحه وبسایت رسمی …. آشنا کنیم.

ضرورت محاسبه وزن ورق سیاه برای کشف قیمت روز و تمام شده یک پروژه از بزرگترین دغدغه‌های مالکین، مهندسین و سازندگان می‌باشد. در صورتی که بتوانید وزن ورق سیاه مورد نیاز خود را به دست آورید با ضرب کردن آن در قیمت هر یک‌کیلوگرم از ورق فولادی، قیمت تمام شده مشخص خواهد شد.

فراموش نکنید استفاده از فرمول‌های محاسباتی اعلام شده صرفا برای به دست آوردن وزن تقریبی ورق سیاه می‌باشند و به علت آن‌که وزن‌های هر ورق در کارخانجات مختلف نیز متفاوت است، می‌بایست برای محاسبه دقیق، از جدول وزنی هر کارخانه به صورت جداگانه استفاده نمود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png