جدول وزن نبشی + ۳ روش محاسبه به همراه فرمول

جدول وزن نبشی + ۳ روش محاسبه به همراه فرمول

نبشی به عنوان یک مقطع فولادی علاوه بر متصل کردن بخش های مختلف سازه به یکدیگر، وظیفه توزیع بار یکنواخت در سازه جهت جلوگیری از هم گسیختگی آن را نیز بر عهده دارد.
وزن نبشی همانند سایر مقاطع آهنی دخیل در پروژه های ساخت و ساز بر حسب کیلوگرم محاسبه می‌شود. از این رو شما با محاسبه وزن این مقطع فولادی از طریق استفاده از فرمول یا جدول وزن نبشی، می‌توانید به قیمت تقریبی آن دست پیدا کنید.
توجه داشته باشید که هنگام محاسبه وزن نبشی ممکن است عدد بدست آمده توسط شما دقیقا مطابق با عددی که در جدول درج شده است، نباشد.
در این حالت اگر تفاوت چندان زیادی میان عدد شما و عدد درج شده در جدول نبود مشکلی در خرید نبشی نیست. اما اگر شما متوجه وجود یک تفاوت چشمگیر میان وزن محاسبه شده با وزن درج شده در جدول شدید توصیه می‌کنیم تا از خرید آن نبشی صرف نظر نمایید؛ زیرا در ساخت آن از استانداردهای مورد تایید برای ساخت نبشی استفاده نشده است.

نحوه محاسبه وزن نبشی های مختلف:

سری ساخت نبشی ها باید به گونه ایی باید که بتوان از آنها در پروژه های عمرانی مختلف استفاده کرد. در ادامه این بخش از مطلب به بررسی انواع مدل های نبشی و نحوه محاسبه وزن آنها طبق جدول وزن نبشی پرداخته ایم:

ضخامت (mm)طول بال ۱(mm)طول بال ۲(mm)سایز نبشیطول نبشی(m)وزن هر متروزن هر شاخه ۶متریوزن هر شاخه ۱۲متری
۲۲۰۲۰۲*۲۰*۲۰۶۰.۶۳۳.۷۸۷.۵۶
۳۲۰۲۰۳*۲۰*۲۰۶۰.۹۴۵.۶۷۱۱.۳۳
۴۲۰۲۰۴*۲۰*۲۰۶۱.۲۶۷.۵۶۱۵.۱۱
۲.۵۲۵۲۵۲.۵*۲۵*۲۵۶۰.۹۸۵.۹۰۱۱.۸۱
۳۲۵۲۵۳*۲۵*۲۵۶۱.۱۸۷.۰۸۱۴.۱۷
۴۲۵۲۵۴*۲۵*۲۵۶۱.۵۷۹.۴۴۱۸.۸۹
۵۲۵۲۵۵*۲۵*۲۵۶۱.۹۷۱۱.۸۱۲۳.۶۱
۳۳۰۳۰۳*۳۰*۳۰۶۱.۴۲۸.۵۰۱۷
۴۳۰۳۰۴*۳۰*۳۰۶۱.۸۹۱۱.۳۳۲۲.۶۷
۴۳۵۳۵۴*۳۵*۳۵۶ ۲.۲۰۱۳.۲۲۲۶.۴۴ 
۴۴۰۴۰۴*۴۰*۴۰۶۲.۵۲ ۱۵.۱۱  ۳۰.۲۲
۵۴۰۴۰۵*۴۰*۴۰۶۳.۱۵ ۱۸.۸۹ ۳۷.۷۸
۴.۵۴۵۴۵۴.۵*۴۵*۴۵۶ ۳.۱۹۱۹.۱۲ ۳۸.۲۵
۴۵۰۵۰۴*۵۰*۵۰۶ ۳.۱۵۱۸.۸۹ ۳۷.۷۸ 
۵۵۰۵۰۵*۵۰*۵۰۶۳.۹۴  ۲۳.۶۱۴۷.۲۲
۶۵۰۵۰۶*۵۰*۵۰۶۴.۷۲۲۸.۳۳ ۵۶.۶۶
۵۶۰۶۰۵*۶۰*۶۰۶ ۴.۷۲۲۸.۳۳۵۶.۶۶
۶۶۰۶۰۶*۶۰*۶۰۶ ۵.۶۷۳۴.۰۰ ۶۸.۰۰
۸۶۰۶۰۸*۶۰*۶۰۶ ۷.۵۶ ۴۵.۳۳۹۰.۶۶
۶۷۰۷۰۶*۷۰*۷۰۶ ۶.۶۱۳۹.۶۶۷۹.۳۳
۷۷۰۷۰۷*۷۰*۷۰۶ ۷.۷۱ ۴۶.۲۸۹۲.۵۵
۸۸۰۸۰۸*۸۰*۸۰۶۱۰.۰۷ ۶۰.۴۴ ۱۲۰.۸۸
۱۰۸۰۸۰۱۰*۸۰*۸۰۶۱۲.۵۹۷۵.۵۵ ۱۵۱.۱۰
۸۹۰۹۰۸*۹۰*۹۰۶۱۱.۳۳۶۸.۰۰۱۳۵.۹۹
۹۹۰۹۰۹*۹۰*۹۰۶ ۱۲.۷۵ ۷۶.۵۰ ۱۵۲.۹۹
۱۰۹۰۹۰۱۰*۹۰*۹۰۶ ۱۴.۷۱ ۸۵.۰۰ ۱۶۹.۹۹
۸۱۰۰۱۰۰۸*۱۰۰*۱۰۰۶ ۱۲.۵۹ ۷۵.۵۵۱۵۱.۱۰
۱۰۱۰۰۱۰۰۱۰*۱۰۰*۱۰۰۶۱۵.۷۴۹۴.۴۴ ۱۸۸.۸۸
۱۲۱۰۰۱۰۰۱۲*۱۰۰*۱۰۰۶ ۱۸.۸۹ ۱۱۳.۳۳ ۲۲۶.۶۶

وزن نبشی ۳

نبشی ۳ در دسته نبشی های سبک طبقه بندی می‌شود و علت نام گذاری آن به نبشی ۳ را می‌توان در اندازه بال های آن که هر کدام ۳ سانتی متر هستند، جستجو کرد.
کارخانه های مختلفی در سراسر کشور از جمله کارخانه اسپیرال اصفهان، کارخانه سنگین شکفته، کارخانه آی ها تهران . کارخانه فولاد نستا در لیست کارخانه هایی هستند که در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند.
اگر قصد خرید نبشی از هریک از کارخانه های ذکر شده را دارید، به شما توصیه می‌شود تا در مورد استانداردهایی که در ساخت آنها در هر کارخانه مورد استفاده قرار گرفته است اطلاع حاصل نمایید.
در انتها لازم به ذکر است که وزن نبشی ۳ ساخت کارخانه های مختلف عددی معادل ۷ الی ۸ کیلوگرم در نظر گرفته شده است.

وزن نبشی ۴

نبشی ۴ نیز در کنار نبشی ۳ در دسته یکی از نبشی های سبک و پرکاربرد طبقه بندی می‌شود. این نبشی که آن را با نام نبشی ۴۰۴۰ می‌شناشند از ضخامتی معادل ۲.۵ الی ۴ میلی متری برخوردار است و کارخانه هایی از جمله ک اسپیرال اصفهان، کارخانه شکفته مشهد، کارخانه فولاد سپهر، کارخانه فولاد نستا، کارخانه ابهر زنجان و کارخانه سنگین پارسه از جمله کارخانه های درون کشور هستند که با استفاده از استانداردهای مورد تایید، به تولید این محصول مشغول اند. وزن نبشی ۴ مطابق با جدول وزن نبشی به شکل زیر است:

وزن نبشی ۵

نبشی ۵ به عنوان یک نبشی پر استفاده دارای بال هایی با طول مساوی ۵۰ میلی متر می‌باشد، در حالاتی ممکن است طول دو بال این نبشی با یکدیگر هم اندازه نباشند که در این حالت به آن نبشی ۵ غیرمساوی می‌گویند. کارخانه هایی از جمله یاوران زنجان، فولاد پارسه، آریان فولاد و ناب تبریز از جمله کارخانه هایی هستند که برخی از خطوط تولید خود را به تولید این محصول اختصاص داده اند. وزن نبشی ۵ در کارخانه ها مختلف تولد این محصول عددی ما بین ۱۵ الی ۲۲ کیلوگرم در نظرف شده است. شما جهت محاسبه دقیق ترن وزن نبشی ۵ می‌توانید به بررسی جدول زیر بپردازید:

وزن نبشی ۶

نبشی ۶ که نام دیگر آن در صنعت Hot Equal Angle Steel است در کارخانه هایی از جمله یاوران زنجان، ناب تبریز و آریان فولاد با روش نورد گرم تولید می‌شود. اگر قصد این نبشی جهت استفاده از آن در ساخت قاب درب و پنجره، اتصال تیرآهن به بیم و نگه داشتن یا محافظت کردن از کابل های برق را دارید توصیه میکنم تا با استفاده از جدول وزن نبشی زیر به راحتی وزن آن را محاسبه نمایید:

وزن نبشی ۷

نبشی ۷ یا نبشی ۷۰۷۰ در ساخت آسانسورها، ساخت فونداسیون ساختمان، ساخت پل ها و ساخت ستون ها مورد استفاده واقع می‌شود. کارخانه آریان فولاد با استفاده از استانداردهای مورد تایید در حال تولید این مقاطع فولادی در خطوط تولیدی خود می‌باشد.
اگر پیش از خرید از نبشی قصد محاسبه وزن آن را دارید، می‌تواندی با استفاده از فرمول های مربوطه و جدول وزن نبشی ۷ اقدام به انجام این کار نمایید:

وزن نبشی ۸

نبشی ۸ یا همان نبشی ۸۰*۸۰ مطابق با استانداردهای ملی ایران st37 و st57 تولید می‌شود. شما پس از خرید این نبشی از کارخانه هایی مانند کارخانه آریان فولاد، کارخانه فولاد اشتهارد، کارخانه سدید قم، کارخانه حافظ یزد و کارخانه شکفته مشهد می‌توانید با دریافت بیمه نامه و مجوز آن را از طریق نیسان، کامیون یا تریلی جا به جا نمایید.
همچنین لازم به ذکر است وزن این نبشی مطابق با استانداردهای بکار گرفته شده در خطوط تولید کارخانه های مختلف عددی معادل ۵۰ الی ۵۶ کیلوگرم در نظر گرفته شده است.

وزن نبشی ۱۰

برخلاف سایر نبشی هایی که در ابتدا این بخش به بررسی آنها پرداخته این، باید گفت که نبشی ۱۰ در دسته نبشی های سنگین طبقه بندی می‌شود.
این نبشی نیز در کارخانه هایی از جمله کارخانه آریان فولاد، کارخانه فولاد اشتهارد و شکفته مشهد طبق استانداردهای ملی ایران در حال تولید است و وزن در نظر گرفته شده برا این محصول در کارخانه های ذکر شده معادل ۷۵ الی ۸۸ کیلوگرم است.
اگر قصد خرید این محصول را دارید اما جهت مدیریت هرچه بهتر بودجه قصد دارید تا خود به محاسبه وزن آن بپردازید، جدول وزن نبشی زیر می‌تواند کمک کننده شما در این امر باشد.

وزن نبشی ۱۲

یکی از آخرین مدل های نبشی که در آن بخش از مطلب قصد معرفی آن را داریم، نبشی ۱۲ است. با توجه به مدل های بررسی شده نبشی در این بخش از مطلب و همچنین توجه به شماره نبشی ۱۲، می‌توان اینگونه گفت که این نبشی مانند نبشی ۱۰ در دسته نبشی های سنگین دسته بندی می‌شود.
کارخانه هایی از جمله کارخانه صبا استیل و کارخانه آریان فولاد را می‌توان به عنوان موفق ترین کارخانه های تولید کننده این محصول در نظر گرفت.

نبشی بال مساوی چیست؟

نبشی بال مساوی همانطور که از نامش پیداست از بال هایی با اندازه یکسان برخوردار است. نبشی های بال مشاوری شکلی مانند حرف V انگلیسی دارند و اندازه آنها معمولا با سه عدد نمایش داده می‌شود.
در میان این سه عدد، دو عدد اول نشان دهنده اندازه بال نبشی و عدد سوم نشان دهنده ضخامت نبشی است.
نبشی های بال مساوی از انواع مختلفی برخوردار هستند که از جمله رایج ترین و پراستفاده ترین مدل های آنها می‌توان به نبشی اسپیرال اشاره کرد.
در انتها در مورد نبشی های بال مساوی لازم به ذکر است که این نبشی ها به دو روش فابریک و پرسی در کارخانه های تولید کننده این محصول در حال تولید می‌

نبشی بال نامساوی چیست؟

با توجه به عنوانی که برای این نبشی ها در نظر گرفته شده است به راحتی می‌توان این نتیجه را گرفت که شکل و کاربرد این نبشی ها به علت متفاوت بودن اندازه بال ها با نبشی های بال مساوی متفاوت است. اگر بخواهیم یک نماد برای شکل این نوع نبشی در نظر بگیریم می‌توانیم آن را به حرف L انگلیسی تشبیه کنیم.
مشخصات نبشی های بال نامساوی همانند نبشی های بال مساوی با سه عدد نمایش داده می‌شود که عدد اول نمایش دهنده اندازه بال های بزرگ، عدد دوم نشان دهنده اندازه بال های کوچک و عدد سوم نشان دهنده ضخامت آن است.
لازم به ذکر است که نبشی های بال نامساوی از از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند و استانداردهای بکار گرفته در ساخت آنها st37, st44 و st52 می‌باشد.

معرفی کاربردهای نبشی در صنعت عمران

ما تا به اینجای مطلب تلاش کردیم تا در رابطه با کاربرد های نبشی یک دید کلی به شما ارائه دهیم. اگر می‌خواهید در رابطه با کاربرد های این جزء فولادی اطلاعات بیشتری بدست بیاورید شما را به مطالعه ادامه این بخش از مطب دعوت می‌کنیم:

      • ساخت قاب و سازه های فلزی مختلف

      • اتصال تیرآهن به بیم باربر

      • برقراری اتصالات ساده در سازه

      • مستحکم سازی سقف های کرومیت

    معرفی عوامل تاثیرگذار در قیمت نبشی

    با توجه به اینکه وزن نبشی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت آن است، نمی توان برا محاسبه قیمت نبشی تنها به محاسبه وزن آن اکتفا کرد. از جمله دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت نبشی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

        • میزان آلومینیوم و فولاد بکار رفته در ساخت نبشی

        • شرایط بازارهای فروش

        • میزان عرضه و تقاضا

        • نوع نبشی۶۰

      ارسال نظر

      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

      مقالات هایرون


      https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
      مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

      مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

      بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

      ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

      ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

      ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

      میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

      میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

      میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

      میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

      میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

      میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

      نیاز به مشاوره دارید؟


      https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png