وزن ورق روغنی 

وزن ورق روغنی 
آچه در این مقاله می خوانید

ویژگی‌هایی از جمله ضخامت، طول، عرض و وزن ورق روغنی از آن جهت که نقشی بسیار مهم بر روی هزینه پیشبرد پروژه‌ های مختلف دارد، از اهمیت بالایی در میان تهیه‌کنندگان آن برخوردار است.

به عنوان مثال در پیشبرد یک پروژه ساختمانی وزن ورق روغنی از جمله  پارامتر های مهمی است که با محاسبه آن می‌توان در انتخاب مواد و طراحی سازه تجدید نظر به عمل آورد؛ به عبارتی دیگر باید گفت که کاربرد صحیح ورق روغنی تا حد بسیار زیادی در گرو استفاده مناسب از آن در صنایع مختلف است.

آشنایی با جدول وزن ورق روغنی

محاسبه وزن ورق روغنی پیش از خرید آن می‌تواند به عنوان یک عامل کمک کننده برای انجام یک خرید مقرون به صرفه در نظر گرفته شود. یکی از اولین راه‌هایی که برای محاسبه وزن ورق روغنی به ذهن هر شخصی خطور می‌کند استفاده از فرمول مخصوص انجام این کار است، اما باید به شما بگوییم که ز طریق جدول وزن ورق روغنی می‌توانید تنها با دانستن چند پارامتر در رابطه با ورق فولادی تهیه شده به وزن آن دست پیدا کنید.

جدول وزن ورق روغنی

وزن ورق روغنی چگونه محاسبه می‌شود؟

با توجه به مواردی که در قسمت ابتدایی مطلب گفته شد ورق روغنی در دسته ورق‌های سرد قرار می‌گیرد و شما جهت بدست آوردن وزن آن می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

فرمول محاسبه وزن ورق روغنی

M= p*v

در این فرمول منظور از M جرم ورق روغنی بر حسب کیلوگرم، منظور از p چگالی فولاد و منظور از v حجم ورق روغنی است. 

انواع مختلف ورق روغنی کدام اند؟

با توجه به کاربردهای گسترده ورق روغنی کاملاً بدیهی است که شما پس از مراجعه به بازارهای خرید و فروش مقاطع فولادی با انواع مختلفی از این ورق‌ ها مواجه شوید. باید به شما بگوییم که یکی از معیارهای اصلی جهت تقسیم بندی ورق‌ های روغنی مقدار و نوع آلیاژ‌ها و همچنین جزئیات انجام مراحل نورد سرد می‌باشد.

انواع ورق‌ های روغنی را اساس فرایند تولید و همچنین ویژگی‌ های خاصی که دارند می‌توانیم به موارد زیر تقسیم بندی کنیم:

ورق روغنی معمولی ST12:

ورق روغنی ST12 به عنوان یکی از پرکاربردترین نوع ورق‌ های روغنی، مقاومت کششی بسیار پایین‌ تری نسبت به سایر ورق‌های از این دست برخوردار است؛ با این حال لازم به ذکر است که پایین بودن میزان مقاومت کششی ورق روغنی معمولی ST12، مانعی بر گستردگی کاربردهای این ورق نیست.

جمله ویژگی‌های این ورق می‌توانیم به قابلیت خمکاری مناسب آن تا ۴۵ درجه، قابلیت جوشکاری و قابلیت برش کاری مناسب آن اشاره کنیم. تمامی ویژگی‌ های ذکر شده در این ورق فولادی به علت بالاتر بودن میزان عناصری از جمله کربن، منگنز و فسفر در آن است.

در انتها باید به شما بگوییم که اگر به قصد خرید ورق روغنی ST12، به بازارهای فروش این محصول مراجعه کنید متوجه این خواهید شد که قیمت این ورق روغنی نسبت به سایر انواع آن، مقداری ارزان‌تر است.

ورق روغنی نیمه کششی ST13:

بالا بودن میزان کشش ورق روغنی نیمه کششی ST13 نسبت به ورق  ST12 منجر شده تا از آن برای تولید محصولاتی که نیاز به شکل دهی دارند، استفاده کرد. همچنین  پایین‌ تر بودن میزان کربن در ترکیبات این ورق نسبت به ورق  ST12 منجر شده تا آن از ساختاری نرم‌ تر برخوردار باشد.

ورق روغنی فوق کششی ST14:

همانطور که از اسم این نوع ورق روغنی پیداست، نسبت به دو نوع ورق روغنی ذکر شده از نرمی، کشسانی و انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است که دلیل آن را می‌توانیم به کمتر بودن میزان عناصری از جمله کربن، منگنز و فسفر در ساختار آن یافت کنیم.

مناسب بودن وزن ورق روغنی ST14 در کنار انعطاف پذیری مناسب آن منجر شده تا از آن در صنایعی که نیاز به پرسکاری عمیق دارند، استفاده کنند.

در انتها باید بگوییم که ورق‌های روغنی در کنار سه نوع پرکاربرد ذکر شده دارای انواع مختلف دیگری، از جمله موارد زیر می‌باشند:

  • ورق روغنی لعاب‌پذیر یا EK2
  • ورق روغنیQSTE

آشنایی با کاربردهای ورق روغنی

مناسب بودن وزن ورق روغنی در کنار قابلیت شکل پذیری مناسب آن، منجر شده تا از این ورق بتوان به راحتی در صنایع گوناگون استفاده کرد. از این رو از جمله مهم‌ ترین کاربردهای این ورق فولادی را می‌توان در موارد زیر یافت:

تولید مقاطع فولادی مختلف:

از جمله مهم‌ترین کاربردهای ورق‌ های روغنی این است که از آن برای تولید مقاطع فولادی مختلفی از جمله لوله، پروفیل، تسمه، کانال‌ های کولر و همچنین درب و پنجره استفاده می‌کنند.

صنعت خودروسازی:

مناسب بودن وزن ورق روغنی در کنار ویژگی‌های دیگری از جمله انعطاف پذیری مناسب و قابلیت پرسکاری منجر به این شده تا از آن به راحتی در ساخت بخش‌ های مختلف بدنه خودرو استفاده نمود. تولید شدن ورق روغنی با استفاده از فرایند نورد سرد منجر به این می‌شود تا شما بتوانید فرایند پرسکاری را با عمق ‌های مختلفی انجام دهید و هر بخش از بدنه خودرو را که خواستید، شکل دهی کنید.

در این بخش هنگامی که در حال صحبت در رابطه با قابلیت پرسکاری ورق روغنی هستیم شاید این سوال که ” ورق روغنی بدنه خودرو در حین صادفات رانندگی پاره می‌شود؟” به ذهن شما خطور کند.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دوام بالای این ورق در برابر ضربه و محصولات شیمیایی مختلف از جمله مواردی است که آن را برای استفاده در صنعت خودروسازی، به یک گزینه مناسب تبدیل کرده است.

صنعت ساخت لوازم خانگی و دکوراسیون داخلی:

در کنار موارد ذکر شده یکی از پراهمیت‌ ترین کاربردهای ورق روغنی مربوط به استفاده از آن در ساخت لوازم خانگی و طراحی دکوراسیون داخلی می‌باشد. مواردی از جمله مایکروویو، اجاق گاز، ماشین‌ های ظرفشویی و لباسشویی، تجهیزات روشنایی همانند آباژورها کابینت‌ ها همگی بخشی از فرایند ساخت خود را مدیون ورق روغنی هستند.

علاوه بر موارد توضیح داده شده در قسمت فوق، ورق روغنی در موارد زیر نیز دارای کاربرد است:

  • ساخت تجهیزات کشاورزی
  • ساخت تابلوهای تبلیغاتی
  • ساخت ماشین‌های چمن زنی
  • ساخت مخازن آب و سوخت
  • ساخت کمد های فلزی و انواع فایل‌ ها

ویژگی‌ های مهم ورق روغنی کدام اند؟

  • قابلیت کشش مناسب
  • قابلیت لعاب‌ پذیری
  • ضد سایش
  • دارای دوام و طول عمر بالا
  • توانایی تحمل بالای فشارهای تنشی و کشش سطحی
  • سرعت بالای تولید
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png