سقف شیروانی گالوانیزه به عنوان یک مورد ملزم به نصب در مناطق پر بارش، متشکل از لایهای فشرده از جنس روی بوده که پس از انجام فرایند گالوانیزاسیون بر روی آنها، متناسب با شرایط و کاربردهای مختلفشان تهیه و بسته بندی میشوند.
پس از خریداری ورق های سقف شیروانی گالوانیزه اگر میخواهید یک نتیجه مطلوب از نصب آن بگیرید توصیه میشود تا این کار را در حضور افراد متخصص یا در صورت داشتن دانش فنی بالا انجام دهید.
توجه داشته باشید! اجرای سقف فلزی شیروانی باید به نحوی انجام گیرد که به هنگام وقوع پدیدههای طبیعی همچون: زلزله، باد، طوفان و بارش شدید نزولات آسمانی به ساختار آن هیچگونه آسیبی وارد نشود.
در این مقاله تلاش خواهد شد تا با آموزش نصب سقف شیروانی گالوانیزه و نکات ضروری نحوهی اجرا شیروانی، شما را با این حوزه بیشتر آشنا کنیم، پس تا پایان این مقاله از بازرگانی هایرون با ما همراه باشید:
با توجه به مکان هایی که سقف شیروانی گالوانیزه قرار است در آن ها نصب شود، کاملا بدیهی است که مصالح بکار رفته در ساخت آن باید بگونه ایی باشند از در برابر رطوبت از خود مقاومت بالایی نشان دهند.
از جمله مصالح تشکیل دهنده این سازه که باعث افزایش مقاومت آن در برابر آسیب های ناشی از رطوبت میشود، میتوان به ورقها یا تایلهای گالوانیزه اشاره کرد. توجه داشته باشید که خود سقف شیروانی نیز به دلیل فرم بهخصوصی که دارد، مانع از تجمیع آب برف و باران بر روی سقف بام میشود؛ اما این ورقها قادر هستند تا از ایجاد آسیبهای احتمالی مانند: پوسیدگی، خوردگی و غیره جلوگیری به عمل آورند.
اگر بخواهیم در رابطه با مراحل ساخت سقف شیروانی گالوانیزه صحبت کنیم باید گفت که مراحل ساخت این سازه شامل یک زیرسازی مستحکم با استفاده از پروفیلها و مقاطع فولادی است که در نهایت به صورت کلافهایی مشخص به بدنۀ سازه متصل میشود و فرایند ساخت را تکمیل میکند.
لازم به ذکر است که اتصالات جوشی، پیچی و یا پرچی در عملکرد زیرسازی این سازه از این جهت که عامل نگهدارندگی و استحکام سقف میباشند، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد.
اگر قصد نصب سقف شیروانی گالوانیزه را دارید به این نکته توجه کنید، تعیین مقدار درصد شیب سقفهای شیروانی، رابطۀ مستقیمی با کارایی و عملکرد سازه داشته و باید مقدار مصالح مورد نظر نیز با توجه به محاسبات موجود در نقشههای مصوب اجرایی انتخاب شوند.
برای نصب و اجرای سقف شیروانی فلزی، نخستین و مهمترین مرحلهای که در پیش رو خواهید داشت، اصطلاح آهنکشی سقف شیبدار میباشد.
مهندسین با تجربه که بهترین شیب لازمه برای شیروانی را ۳۲ درجه میدانند، برای اجرای آن نیز از پروفیلها و مقاطع فولادی با فاصلهای استاندارد معادل ۷۰ الی ۸۰ سانتیمتر استفاده میکنند. در مرحلۀ بعدی نیز به سراغ نصب ورقههای شیروانی رفته و آنها را مستقیما بر روی قسمتهای افقی مرتبط با شاهتیرها متصل مینمایند.
در این ویدیو از شرکت کینگستون میتوانید آموزش قدم به قدم اجرای سقف شیروانی به همراه نکات تجربی آن را ببینید:
شیروانی جزو دستهبندی سقفهای کاذب به حساب میآید که علاوه بر مزایای فنی که در خود دارد، ظاهر و نمای زیبایی برای اجرای سولهها، ویلاهای شخصی و غیره به ارمغان میآورد. بدیهی است که این شکل ظاهری سقف شیروانی است که باعث میشود تا آب باران یا برف، بر روی بام باقی نماند؛ بنابراین سقف شیروانی دارای شکل مثلثی بوده و از زاویههای متفاوتی برای نصب نیز برخوردار میباشد.
انواع سقف شیروانی به اختصار به شرح ذیل میباشد:
این نوع از شیروانی دارای شیبی تند بوده و تخلیه آب باقیمانده از نزولات آسمانی به سریعترین حالت ممکن انجام میشود. این شیب تند منجر به افزایش طول عمر سقف شده و همچنین نصب سقف شیروانی تکبر برای مناطقی که احتمال بارش باران و برف به صورت گسترده وجود دارد، توصیه میشود.
این نوع سقف، از آن دسته از شیروانیهایی است که سطح یا تراز بام ساختمان پیوسته نبوده و باید به صورت چندوجهی اجرا شوند. مراحل ساخت سقف شیروانی چهاربر به مانند تکبر بوده و نیاز به زهکشی و آهنکشی زیر سازه خواهد داشت.
عملکرد خوب و مقاومت بسیار بالای این نوع از شیروانیها در برابر بارش سنگین برف و باران نسبت به سایرین از مزیتهای آن بوده و در ساختمانهایی که دارای ترازهای متفاوتی هستند و یا بام گستردهای دارند استفاده میشوند.
امروزه استفاده از انواع ورقهای فلزی برای نصب سقف شیروانی متداول شده و در واقع جایگزین مناسبی برای سقفهای شیروانی سفالی به شیوهی قدیمی میباشند. انواع ورقها برای اجرای سقف شیروانی فلزی به شرح زیر میباشند:
برای آگاهی داشتن از مراحل ساخت سقف شیروانی این مقاله تنظیم گردیده است، پس تا پایان این مطالب با ما همراه باشید.
برای انجام مراحل ساخت سقف شیروانی در ابتدای امر میبایست خرپاهای سقف، ساخته شده و سپس طبق ضوابط آییننامهای اجرا و نصب شوند. در واقع نصب خرپا یکی از نکات ضروری نحوه اجرا شیروانی است که در مراحل پیشرو باید به درستی انجام شود.
لازم به ذکر است که در اجرای سقف شیروانی فلزی، به دلیل آنکه بار اصلی سقف سازه به خرپا وارد میشود، زیرسازی سقف شیروانی باید با استفاده از پروفیلها و مقاطع فولادی مهار شوند؛ همچنین برای اجرای شیب و نصب سقف شیروانی از زوایای ۱۵ الی ۷۲ درجه استفاده میگردد، اما بهترین برای زاویه برای ساخت آن ۳۲ درجه میباشد.
در واقع نصب تمامی آیتمهای زیرسازی میبایست بر اساس زاویه شیب طراحی شده اجرا شوند که برای قوطیهای فلزی در دو طرف سقف باید فاصلهای معادل ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر را در نظر گرفت.
پس از انجام مراحل زیرسازی، آخرین مرحله اجرای سقف شیروانی فلزی نصب ورق گالوانیزه میباشد. در این مرحله، ورقهای گالوانیزه را متناسب با ابعاد محاسبه شده توسط مهندس طراح سازه برش داده و لبههای آنها را سوراخ میکنید.
در نظر داشته باشید که در اجرای عملیات سوراخکاری، فاصلهی هر سوراخ تا لبه ورق بیشتر از ۱۵ سانتیمتر نباشد؛ سپس تمامی لبهها را با انجام تکنیک اورلب مناسب، بهصورت موقت بر روی سطح مقاطع موجود در زیرسازیها قرار میدهید.
فراموش نکنید در این مرحله میبایست ورقها را موازی با خرپاها نصب کرده و انتهای آنها را به سطح مقاطع موجود در زیرسازی، پیچ کنید.
انجام عملیات زیرسازی یا آهنکشی، مهمترین مرتبه در اجرای سقف شیروانی فلزی به حساب میآید؛ در این مرحله، آهنکشی که با استفاده از پروفیلها و مقاطع فولادی زیرسازی انجام میشود، تضمینکنندهی مقاومت و استحکام سقف شیروانی در برابر فشارهای ناشی از بارش برف سنگین، وزش شدید باد یا طوفان و غیره خواهد بود.
به همین دلیل است که آهنکشی سقف شیروانی از سایر مراحل دیگر از حساسیت بالاتری برخوردار است. اینکه در این مرحله از چه مصالحی استفاده شود تا تاثیر و عملکرد بهتری داشته باشد، بستگی به میزان شیب در نظر گرفته شده دارد.
لازم به ذکر است که کمترین زاویه شیب برای اجرای سقف شیروانی ۱۵درجه و بیشترین آن ۷۰ درجه میباشد؛ اما طبق نظر متخصصان و کارشناسان این حوزه، شیبی معادل ۳۲ درجه بهترین میزان شیب برای نصب سقف شیروانی میباشد.
پس از انجام عملیات مهم زیرسازی یا آهنکشی، ورقههای گالوانیزه شیروانی در ابعاد مشخص شده در نقشه مصوب برش داده خواهد شد. این ورقهها به لحاظ جنس و شکل ظاهری از تنوع بالایی برخوردار بوده و استفاده از آنها میبایست طبق نقشه اجرایی باشد.
برای برش ورق گالوانیزه میتوان از تجهیزاتی چون: سنگ فرز، قیچی مخصوص و اره گردبر استفاده نمود.
سرعت برش ورق با سنگ فرز نسبتبه بقیهی ابزارها بالاتر است، اما استفاده از قیچی در برش و آمادهسازی ورق کاربرد بیشتری دارد که به دلیل ایمن و دقیقتر بودن آن در بهدست آوردن اندازههاست؛ در این مرحله بهتر است سوراخهای محل اتصال ورق به سازه نیز تعبیه گردد.
در مرحله سوم از اجرا و نصب سقف شیروانی میبایست ورقها را بهصورت افقی برروی تیرها نصب نمود. فراموش نکنید که فاصلهی بین دو ورق از یکدیگر میبایست حدود ۵.۵ سانتیمتر بوده تا جا برای اجرای اورلپ وجود داشته باشد.
در این مرحله باید عملیات عایق کاری و نصب واشرهای پلی کربنات نیز انجام شود؛ پس از اتمام مراحل فوق، باید با نصب ناودانی شیروانی به جهت خروج آب اجرای سقف شیروانی فلزی را پایان داد.
پس از مطالعه در رابطه با روش های نصب ورق شیروانی گالوانیزه، در صورت داشتن هرگونه سوال، کارشناسان هایرون آماده پاسخ گویی و راهنمایی شما هستند.
مهمترین نکته در اجرای شیروانی گالوانیزه، چگونگی هدایت آب باران و برف است تا اطمینان از عدم نفوذ آب به داخل سقف و سازه حاصل شود؛ بنابراین کیفیت متریالها، عایق بندیها، نحوۀ آببندی، پیچ کردن دقیق و اجرای اورلب ورق تاثیر بسیار زیادی بر این مساله دارد.
اما در ادامهی این مطالب به چند نکتۀ بسیار ضروری در مراحل ساخت سقف شیروانی گالوانیزه خواهیم پرداخت، پس با ما تا انتها همراه باشید:
مقاومت در برابر رطوبت و پوسیدگی:
همانطور که در ابتدای آموزش نصب سقف شیروانی گالوانیزه بیان شد، ورقهای گالوانیزی شیروانی از مقاومت بسیار بالایی در برابر پدیدههای پوسیدگی ناشی از وجود رطوبت، خوردگی، زنگزدگی (اکسیداسیون) و غیره دارند؛ به همین دلیل است که یکی از مهمترین مولفهها و پارامترهای اساسی در اجرا و نصب سقف شیروانی انتخاب این ورق میباشد.
غیرقابل اشتعال بودن:
در ساختار ورقهای گالوانیزه از یک لایه پوششی از جنس روی استفاده شده که همین امر منجر به ایجاد ویژگی غیر قابل اشتعال بودن در آن شده است؛ وجود این ویژگی در ورقهای گالوانیزه باعث شده تا استفاده از آن در مکان هایی که امکان رخ دادن آتش سوزی در آنها بالاست ممکن شود.
وزن پایین:
از دیگر مزایای قابل قبول ورقهای گالوانیزه، سبکی و کم بودن وزن آنها میباشد؛ فراموش نکنید که استفاده از انواع سازهها به سبک شیروانی در ساختار بام و سقف، منجر به کاهش وزن تمام شدهی ساختمان شده و از شدت بارهای اعمالی بر سازه، تا حد مطلوبی میکاهد.
سهولت و سرعت بالا در نصب:
سرعت نصب ورقهای گالوانیزه برای متخصصین این حوزه همیشه زبانزد میباشد به طوری که شما جهت نصب آن نیاز به صرف زمان زیاد و دانش فنی بالایی نخواهید داشت؛ اگر از عوامل اجرایی نصب سقف شیروانی سوال بپرسید که مزیت ورق گالوانیزه چیست؟ بدون شک به آسانی و سرعت بالای نصب این متریال اشاره میکنند.
در این مقاله تلاش شد تا با آموزش نصب سقف شیروانی گالوانیزه و نکات ضروری اجرا شیروانی در خدمت شما مشتاقان این حوزه باشیم؛ در مطالب فوق به مراحل ساخت سقف شیروانی پرداخته شد، سپس انواع سقفهای شیروانی مورد ارزیابی قرار گرفت و موارد مهم و نکات ضروری اجرای سقف شیروانی فلزی (گالوانیزه) عنوان گردید.
فراموش نکنید که در هنگام کار با ورقهای گالوانیزه باید تمامی نکات بهداشتی و همچنین موارد ایمنی نیز رعایت شود.
شما در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با سقف شیروانی گالوانیزه و نحوه نصب آن می توانید از طریق تماس با کارشناسان هایرون اقدام به دریافت پاسخ نمایید.
بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سالهای اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...
ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...
میلگرد از اساسیترین مصنوعات خام صنعتی به شمار میرود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعهسازی و ماشینسازی میلگرد اصلیترین خوراک خام به شمار میرود.میلگرد در صنایع ساخت و ...
میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه میشود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...