تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی

تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی
آچه در این مقاله می خوانید

شکل ظاهری، کاربرد، فرایند تولید و سرعت تولید از جمله مهمترین تفاوت های موجود میان ورق سیاه و ورق رنگی هستند که می‌تواند به هر خریداری در هنگام خریداری در هنگام خرید این دو مقطع فولادی کمک کننده باشند.
لازم به ذکر است که پیش از آشنایی با کامل با تفاوت ورق سیاه با رنگی حتما در رابطه چیستی، کاربرد و مزایا هر یک به صورت مستقل در ادامه این مطلب مطالعه نمایید.

تفاوت ورق سیاه و ورق رنگی

ورق سیاه چیست؟

این ورق تولید شده با استفاده از روش نورد گرم از مقاومت و استحکام بالایی در برابر ضربات و آسیب های فیزیکی برخوردار است و به همین دلیل می‌توان از آن به راحتی در صنایع بزرگ استفاده نمود. توجه داشته باشید که استفاده از عناصر مختلفی از جمله گوگرد، سیلیسیم، فسفر و کربن تا حد بسیار زیادی در بهبود ویژگی های ورق سیاه نقش داشته است.

ورق سیاه چگونه تولید می‌شود؟

پیش از اینکه در رابطه با تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی صحبت کنیم لازم است تا با فرایند تولید ورق سیاه به صورت کامل آشنا شوید زیرا یکی از تفاوت های این ورق با ورق رنگی در نحوه تولید آن می‌باشد.
در فرایند تولید تولید ورق سیاه به عنوان یک ورق نورد گرم ابتدا تختال ها باید در کوره هایی با دمای بالا قرار بگیرند تا در اثر ذوب شده یک لایه اکسید بر روی آنها تشکیل شود.
سپس از پس از پاک کردن این پوسته اکسید با عملیات پوسته شویی، این ورق با گذراندن فرایند نورد خشن و چندین مرتبه عبور از میان غلتک ها به ابعاد و ضخامت مورد نظر می‌شود.همین فایند نورد خشن باعث می‌شود تا وزن ورق سیاه تا میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. این ورق پس از طی کن مرحله نورد خشن وارد مراحل نهایی تولید از جمله خنک کاری، برش کاری و بسته بندی می‌شوند.

مزایای استفاده از ورق سیاه

مزایا استفاده از ورق سیاه چیست؟

برخورداری از مقاومت کششی بالا
برخورداری از خاصیت چکش خواری مناسب
دارای استحکام و مقاومت بالا
دارای مقاومت ارتجاع مناسب
مقاومت بالا در برابر انواع خوردگی
توانای حذف تنش های باقی مانده ناشی از حرارت

کاربردهای ورق سیاه در صنایع گوناگون چیست؟

ساخت پروفیل های ساختمانی (مانند چهارچوب، قوطی و ستونی)
ساخت تانک
ساخت مخازن ذخیره کننده مشتقات نفتی
ساخت مقاطع فولادی (مانند ناودانی و نبشی)
صنعت کشتی سازی
صنعتی کشاورزی
صنعت خودروسازی
شما برای استفاده از ورق سیاه در هریک از این کاربردهای ذکر شده، می‌توانید این مقطع فولادی را مناسب ترین و بالا ترین کیفیت از شرکت هایرون (رفیع آهن پارس) تهیه نمایید.

انواع مدل های ورق سیاه کدام اند؟

پس از مطلع شدن از چیستی و کاربردهای ورق سیاه، در مرحله آخر نوبت این است تا در رابطه با انواع مدل مختلف ورق سیاه های موجود در بازار صحبت کنیم:

ورق سیاه رول یا شیت

ورق سیاه صنعتی:

استفاده بیش از اندازه کربن در ساختار ورق سیاه صنعتی منجر به سخت تر شدن ساختار آن نسبت به حالت معمول آن می‌شود. استحکام و سختی بالاتر این مدل ورق سیاه باعث می‌شود تا بتوان از آن با خیالی آسوده در فعالیت های صنعتی استفاده کرد.

ورق سیاه رول یا کلاف:

عدم محدودیت طولی ورق سیاه رول یا کلاف باعث شه تا بتوان از آن بدون هیچگونه محدودیت خاصی استفاده کرد. البته باید بدانید که این مدل از ورق سیاه در کنار داشتن طول های بدون محدودیت با عرض های ۱.۵۰ الی ۱.۲۵ در بازار ارائه می‌شود.

ورق سیاه شیت یا فابریک:

یکی از مهم ترین شاخصه های ورق سیاه ضخامت آنها است. ضخامت ورق سیاه های شیت یا همان فابریک به طور معمول از ۱۵ میلیمتر آغاز می‌شود.

ورق رنگی چیست؟

ورق رنگی که با ام ورق گالوانیزه نیز در بازارهای خرید و فروش مقاطع فولادی به فروش می‌رسد علاوه بر داشتن تنوع رنگی گسترده (موجود در ۱۵ رنگ) در ضخامت مختلفی نیز موجود است. شفاف بودن و رنگی بودن این ورق باعث شده تا از آن در مناطقی که در دید قرار دارند بسیار استفاده شود.

مزایا استفاده از ورق رنگی چیست؟

کمک به افزایش عمر مفید وسایل و قطعات
کاهش نیاز به تعمیر و تعویض وسایل و قطعات
مقرون به صرفه و اقتصادی
دارای قابلیت جوشکاری، رنگ پذیری و پرس کاری
مقاوم بودن در برابر عوامل طبیعی مختلف

کاربرد های ورق رنگی چیست؟

از آنجایی که حوزه کاربردی ورق رنگی بسیار متفاوت تر از ورق سیاه است؛ مهم ترین تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی را می‌توان در کاربرد های آنها دانست. کاربردهای ورق رنگی به طور خلاصه شامل موارد زیر می‌شود:

  • صنعت تولید لوازم خانگی
  • صنایع ساختمانی
  • صنایع برق، الکترونیک و کامپیوتر
  • تجهیزات منزل

شما برای استفاده از ورق رنگی در هریک از این کاربردهای ذکر شده، می‌توانید این مقطع فولادی را مناسب ترین و بالا ترین کیفیت از شرکت هایرون (رفیع آهن پارس) تهیه نمایید.

  • آشنایی با انواع طرح های ورق رنگی
  • ورق رنگی کرکره‌ای یا سینوسی
  • ورق رنگی ذوزنقه
  • ورق رنگی شادولاین
  • ورق رنگی سفال

تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی در چیست؟

با توجه با مطالبی که در قسمت های پیشین مطلب در معرفی “ورق سیاه” و “ورق رنگی” گفته شد، احتمالا یکی از اولین پاسخ های شما در مواجهه با سوال “تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی در چیست؟” کاربردهای این دو ورق در صنایع گوناگون خواهد بود. اما جالب است بدانید که این دو ورق پرکاربرد علاوه بر تفاوت در کاربرد دارای تفاوت های بسیار بیشتری با یکدیگر هستند که از جمله مهم ترین آنها می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

فرایند تولید ورق ها

اگر فرایند تولید ورق سیاه در خطوط تولیدی کارخانه ها را مورد بررسی قرار دهیم متوجه این خواهید شد که این ورق فولادی پر استفاد از یک فرایند تولید بسیار ساده برخوردار است. ورق سیاه که با استفاده از روش نورد گرم تولید می‌شود، در ابتدای فرایند تولید در معرض دمای بالاتر از ۹۳۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد تا دچار تبلور مجدد شود تا خاصیت هایی از جمله شکل پذیری در آن پدیدار شود.
همین روش تولید ورق سیاه با استفاده از فرایند نورد گرم منجر به این می‌شود که این ورق فولادی دارای ظاهری خشن شود به طوری که در انتها باید حتما فرایند پرداخت را بر روی آن انجام داد.
در کنار فرایند تولید ورق سیاه، فرایند تولید ورق رنگی کمی پیچیده تر است ولی با این حال نتیجه مطلوب تری را در انتها از خود نشان می‌دهد.
در فرایند تولید ورق رنگی ابتدا ورق های سیاه از پیش تولید شد در یک حمام آبکاری غوطه ور می‌شوند و پس از تبدیل شدن به ورق گالوانیزه، سطح آنها را شست وشو می‌دهند و با رنگ آمیزی آنها را به ورق های رنگی تبدیل می‌کنند.

شکل ظاهری:

شما پس از آشنایی با اسم این دو ورق می‌توانید به راحتی متوجه تفاوت ظاهری آنها شوید. طبیعتا ورق های رنگی به دلیل داشتن طیف های رنگی گسترده ظاهری بسیار جذاب تر و خیره کننده تر نسبت به ورق های سیاه دارند. لام به ذکر است که همین تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی نقش قابل توجهی در کاربردهای این دو ورق دارا است.
شایان به توجه است که ورق های رنگی به علت وجود لایه رنگی تقویت شده در مواردی از جمله سقف های شیروانی، سقف های کاذب و نما ساختمان ها کاربرد دارند؛ در حالی که ورق های سیاه به دلیل داشتن ظاهر تیره و خشن در ساخت مقاطع فولادی که در معرض دید نیستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمینه های کاربردی:

همانطور که در بخش های ابتدایی مطلب گفتیم یکی از اصلی ترین تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی، تفاوت در کاربرد آنها است. از ورق های رنگی جهت ساخت پروفیل گالوانیزه، درب و چهارچوب های ضد زنگ، صنعت الکترونیک و صنعت ساخت قطعات مختلف صنعتی استفاده می‌کنند.
این در حالی است که ورق سیاه عموما در زمینه هایی از جمله ساخت نبشی، ناودانی، تانک و مخزن های ذخیره کننده مشتقات نفتی کاربرد دارد.

سرعت تولید:

سرعت تولید ورق رنگی در خطوط مربوط به آن در کارخانه بسیار تند تر از سرعت تولید ورق سیاه می‌باشد. لازم به توجه است که ورق سیاه به علت قرار داشتن در مراحل اولیه تولید، مدت زمان بیشتری را برای آماده شدن نیازمند است.

قیمت:

فرایند تولید چند مرحله ایی ورق رنگی نسبت به فرایند تولید تک مرحله ایی ورق رنگی منجر شده تا قیمت ورق رنگی کمی بالاتر از قیمت تهیه ورق سیاه باشد. مواردی از جمله استفاده از پوشش گالوانیزه و استفاده از ایه رنگی از جمله عوامل موثر در پیشی گرفتن قیمت ورق رنگی از قیمت ورق سیاه است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png