تولید شدن ورق گالوانیزه و ورق روغنی به شکل کلافهای فولادی و همچنین مقاوم بودن هر دوی آنها در برابر زنگ زدگی و خوردگی ناشی از رطوبت یا مواد شیمیایی دلیل بر یکسان بودن ساختار و کاربردهای این دو ورق پرکاربرد نیست!
در مرحله اول تفاوت ورق گالوانیزه با ورق روغنی را میتوان در این دانسته ورق گالوانیزه در دسته ورقهای فولادی درجه ۲ طبقهبندی میشود و این در حالی است که ورق روغنی جز یکی از ورقهای فولادی اصلی میباشد.
همچنین وجود عوامل دیگری از جمله تولید شدن ورق روغنی به روش نورد سرد و و اسید شویی آن به منظور از بین بردن آلایندهها را میتوان جز دیگر تفاوتهای مهم میان ورق گالوانیزه با ورق روغنی دانست.
پیش از صحبت در رابطه با تفاوتهای دو محصول ابتدا باید در رابطه با ماهیت، ویژگیها و همچنین کاربردهای هر یک از آنها به صورت جداگانه اطلاعات کافی را حاصل نمایید.
از این رو پیش از صحبت در رابطه با تفاوت ورق گالوانیزه با ورق روغنی ابتدا میخواهیم در رابطه با ماهیت ورق روغنی صحبت کنیم.
ورق روغنی به عنوان یک ورق فولادی اصلی به دلیل داشتن ویژگیهایی از جمله قابلیت ماشین کاری، داشتن ظاهری زیبا و صیقلی، قابلیت پرداخت سطح و همچنین موجود بودن در ابعاد مختلف در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان سازی، صنعت ساخت تجهیزات کشاورزی، صنعت ساخت تجهیزات دریایی و همچنین صنعت خودروسازی از کاربردهای گسترده برخوردار است.
همچنین باید به شما بگوییم که این ورق با استفاده از روش نورد سرد تولید میشود و پس از اتمام فرایندهای مربوط به نورد جهت حذف آلایندهها و ناخالصیها مورد اسید شویی قرار میگیرد.
ورق گالوانیزه از جمله مواردی است که در دسته ورق های فولادی قرار میگیرد، و یکی از مهم ترین عواملی که آن را از سایر ورق های فولادی متمایز میکند وجود پوششی از جنس روی، آلومینیوم یا سایر آلیاژ ها بر روی آن است.
لازم به ذکر است که در مراحل انتهایی تولید از طریق فرایند گالوانیزه کردن که به معنی پوشش دادن است پوشش از جنس موارد ذکر شده، بر روی ورق فولادی گذاشته میشود.
این ورق فولادی پس از تولید شدن به علت داشتن پوشش رویی در برابر عواملی از جمله رطوبت، زنگ زدگی و آسیب های ناشی از مواد شیمایی در امان است. از همین رو میتوان از آن با اطمینان خاطر در صنایع مختلف از جمله صنعت خودروسازی، صنعت لوله سازی و صنعت ساخت سازه های دریایی استفاده نمود.
از آنجایی که ورق گالوانیزه جز یکی از ورقهای پرکاربرد صنعتی محسوب میشود شناخت ویژگیهای آن میتواندبه ما در درک بهتر کاربردهای آن کمک کند. از این رو از جمله مهمترین ویژگیهای ورق گالوانیزه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی:
از جمله مهمترین دلیل مقاومت ورق گالوانیزه در برابر زنگ زدگی و خوردگی را میتوان وجود یک لایه روی یا همان زینک بر روی سطوح خارجی آن دانست.
لایه زینک با عمل کردن به عنوان یک لایه آنتی کرود، از ماهیت ورق گالوانیزه در برابر زنگ زدگی و خوردگی ناشی از رطوبت یا سایر مواد شیمیایی محافظت به عمل میآورد.
بالا بودن خاصیت شکل پذیری یا همان چکش خواری ورق گالوانیزه منجر به این شده تا بتوان آن را در صنایع مختلف به راحتی به اشکال مختلف تبدیل کرد. وجود همین ویژگی در این ورق فولادی پرکاربرد منجر شده تا شما بدون نیاز به جوشکاری بتوانید شکل مورد نیاز از ورق گالوانیزه خود را در دست داشته باشید.
وجود لایه روی یا همان لایه زینک بر روی سطوح مختلف ورق گالوانیزه منجر به این میشود که شما بتوانید در صورت نیاز به راحتی اقدام به رنگ آمیزی آن نمایید. از این رو شما هر زمان که نیاز داشتید میتوانید با رنگ آمیزی ورق گالوانیزه به آن و وسیلهای که با استفاده از ور گالوانیز آن را ساختهاید، ظاهری زیبا ببخشید.
پس از آشنایی با ماهیت ورق روغنی و ورق گالوانیزه، متوجه این خواهید شد که از جمله مهم ترین تفاوت های میان این دو ورق در کنار کاربرد در فرایند تولید آنها است.
اما با توجه به اینکه تفاوت میان این ورق تنها در موارد ذکر شده خلاصه نمیشود، ما در این بخش از مطلب قصد داریم تا این تفاوت ها را به شکلی کامل تر بررسی کنیم.
ورق گالوانیزه به دلایلی از جمله قرار گرفتن محیط های مرطوب و همچین قرار گرفتن در معرض مواد شیمایی آسیب رسان از مواد و ترکیبات مقاوم تری ساخته شده است.
وجود همین ترکیبات مقاوم منجر به این شده تا ورق گالوانیزه از طول عمر نسبتا بالایی ( ۲۰ الی ۳۰ سال)برخوردار باشد. البته باید این نکته خاطر نشان کنیم طول عمر ورق گالوانیزه نسبت به طول عمر ورق های فولادی درجه یک بسیار کمتر میباشد. ( طول عمر این ورق ها چیزی حدود ۷۰سال تخمین زده شده است.)
حال اگر بخواهیم در رابطه با طول عمر ورق روغنی صحبت کنیم باید بگوییم که این ورق طول عمری کوتاه ( مابین ۱۰ الی ۱۵ سال) دارد.
بنابراین اگر در شرایط یکسانی برای استفاده از این دو ورق قرار گرفتید، استفاده از ورق گالوانیز برای شما بسیار به صرفهتر میباشد.
اگر اقدام به مطالعه در رابطه با ورقهای فولادی مختلف نمایید متوجه این خواهید شد که در خطوط تولیدی کارخانهها برای هر نوع ورق فولادی از یک استاندارد خاصی استفاده میشود که آن را برای کاربردهای گوناگون مناسب میسازد.
از این رو یک مورد دیگر از تفاوت میان ورق گالوانیزه و ورق روغنی را میتوان در نوع استاندارد های ساخت آنها دانست!
باید به شما بگوییم که استانداردهایی که جهت ساخت ورق گالوانیزه مورد استفاده قرار میگیرند بسیار با کیفیتتر و مطمئنتر از استانداردهای ساخت ورق روغنی میباشند؛ بنابراین به جرات میتوان گفت که ورق گالوانیزه به دلیل استانداردهای با کیفیتتر یک محصول مطمئنتر است.
از جمله بارزترین تفاوتهای میان ورق روغنی با ورق گالوانیزه را میتوان در ابعاد آنها جستجو کرد. تفاوت ابعادی این دو ورق به حدی مشهود است که شما در صورت نداشتن اطلاعات کافی در مورد این دو ورق کاربری تنها از طریق در نظر گرفتن ابعاد و ضخامت میتوانید متوجه تفاوت میان آنها شوید.
شما میتوانید ورق های گالوانیزه را در ضخامت های ۰.۶ الی ۶ میلیمتر و ورق های روغنی را در ضخامت های ۰.۳ الی ۳ میلیمتر تهیه کنید.
با توجه به موارد ذکر شده در رابطه با ضخامت این دو ورق، میتوان به راحتی این نتیجه را گرفت که ورق روغنی از زیبایی ظاهری بیشتری نسبت به ورق گالوانیزه برخوردار است و همچنین به دلیل داشتن ضخامت کمتر برای استفاده در صنایع از جمله صنعت خودروسازی مناسبتر میباشد.
بخش مهمی از هزینههای ساخت یک ورق فولادی با توجه به ابعاد آن تعیین میشود. از همین رو با توجه به اینکه ورق گالوانیزه از ضخامت بیشتری برخوردار است قیمت تقریباً بالاتری در مقایسه با ورق روغنی دارد.
بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سالهای اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...
ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...
میلگرد از اساسیترین مصنوعات خام صنعتی به شمار میرود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعهسازی و ماشینسازی میلگرد اصلیترین خوراک خام به شمار میرود.میلگرد در صنایع ساخت و ...
میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه میشود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...