میلگرد پیش تنیده چیست + ۵ کاربرد مهم این میلگرد

میلگرد پیش تنیده چیست + ۵ کاربرد مهم این میلگرد
آچه در این مقاله می خوانید

حتماً تاکنون شاهد این بوده‌اید که در پروژه‌های ساخت و ساز مختلف از بتن به عنوان یکی از مصالح اصلی استفاده می‌کند خود بتن به تنهایی در نگاه اول ممکن است جز یکی از مصالح مقاوم و مستحکم به حساب بیاید اما این در حالی است که بتن بعد از قرارگیری در ساختار یک بنا ممکن است در اثر قرارگیری در معرض تنش‌ها و سایر شرایط محیطی مقاومت خود را از دست بدهد و باعث وارد شدن آسیب‌ های مختلفی به کل سازه شود
در پروژه‌های ساخت و ساز برای افزایش مقاومت بتن و همچنین افزایش طول عمر مفید سازه میلگرد هایی را این درون بتن تعویه می‌کنند که اصطلاحا به این میلگردها، میلگرد پیش تنیده گفته می‌شود.

مزایای میلگرد پیشتنیده

میلگرد پیش تنیده چیست؟

اگر بخواهیم میلگرد پیش تنیده را در یک جمله توصیف کنیم باید گفت که میلگرد پیش پریده یکی از مکمل‌ های بتن در هنگام انجام پروژه‌ های ساخت و ساز می‌باشد که با استفاده از آن می‌توان بار کششی وارد شده به بتن را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
میلگرد های پیش تنیده‌ ای که از آنها در صنعت ساختمان سازی و پروژه‌ های عمرانی به منظور افزایش مقاومت و تنش پذیری بتن استفاده می‌کنند معمولاً به سه دسته سیم، رشته یا کابل و میلگرد تقسیم می‌شوند. لازم به توجه است که هر یک از این سه دسته ذکر شده مطابق با یک سری از استانداردهای خاص و ابعاد و ویژگی‌ های از پیش تعیین شده در خطوط خانه‌ ها تولید و سپس روانه بازار می‌شوند.

اگر شما قصد دارید تا از این محصول در پروژه های خود استفاده نمایید، می توانید از طریق محاسبه وزن میلگرد پیش تنیده یا بررسی جدول وزن میلگرد پیش تنیده به راحتی اطلاعات بیشتری را در رابطه با این محصول کسب کنید.

میلگرد پیش تنیده باید دارای چه ویژگی‌ هایی باشد؟

با در نظر گرفتن ویژگی‌ های میلگرد پیش تنیده در هنگام خرید آن شما می‌توانید یک خرید خوب و با کیفیت را جهت پیشبرد پروژه‌های عمرانی خود انجام دهید. از جمله ویژگی‌ های این محصول که باعث افزایش استفاده از آن در پروژه‌ های ساخت و سازی سنگین شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت کششی بالا جهت تحمل تنش‌ های مختلف در ساختمان
  • برخورداری از خاصیت ارتجاعی بالا
  • مقاومت در برابر زنگ زدگی، خوردگی و پوسیدگی
  • کم بودن قطر میلگرد به دلیل کمک به ایجاد خاصیت چسبندگی میلگرد با بتن
  • برخورداری از ضریب ارتجاعی کم جهت به حداقل رساندن تنش

لازم به ذکر است که شما با بررسی جدول وزن میلگرد پیش تنیده می توانید با تطابق دادن وزن و ویژگی های آن با یکدگیر متوجه کاربردهای بسیار گشترده این مقطع فلزی شوید.

آشنایی با تفاوت‌های میان میلگرد پیش تنیده و میلگرد معمولی

با نگاهی جامع به پروژه‌های ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی می‌توانید به راحتی متوجه این شوید که از انواع مختلف میلگردها جهت پیشبرد پروژه‌ها استفاده می‌شود. به علت گستردگی مدل‌های میلگرد مورد استفاده در پروژه‌های ساخت و ساز ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که تفاوت میان میلگرد پیش تنیده و میلگرد معمولی چیست؟
جهت پاسخ کامل و تخصصی به این سوال ما در ادامه این بخش از مطلب تلاش بر این کردیم تا شما را با بارزترین تفاوت‌های میان میلگرد پیش تنیده هایرون با میلگردهای معمولی آشنا کنیم.

نوع استاندارد ساخت:

در رابطه با استانداردهای ساخت میلگرد پیش تنیده باید اینگونه گفت که این میلگرد مطابق با استاندارد آمریکا ASTM A722 در رده ۱۵۰ تولید می‌شود که استفاده از همین استاندارد منجر به این شده تا میلگرد پیش تنیده از مقاومتی معادل ۱۰۳۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع برخوردار باشد.
این در حالی است که استانداردهایی که از آنها در ساخت میلگردهای معمولی استفاده می‌کنند استانداردهای ASTM A615 / A615M، BS 4449، EN 10080،ISO 6935-2 و ACI 318 هستند.

نوع آلیاژ:

تفاوت در نوع آلیاژ‌ها یکی دیگر از تفاوت‌های میان میلگردهای معمولی و میلگردهای پیش تنیده می‌باشد. اگر بخواهیم در رابطه با این تفاوت کمی تخصصی‌ تر صحبت کنیم باید گفت که در فرایند ساخت هر دو این میلگردها از فولاد کربن استفاده می‌شود اما مقدار کربن در فولاد به کار رفته در ساخت میلگرد پیش تنیده کمی بیشتر از میلگردهای معمولی است.
همچنین لازم به ذکر است که در میلگرد پیش تنیده از آلیاژ‌های دیگری همانند کرومیوم، مولیبدن و وانادیوم نیز استفاده می‌شود.

نوع کاربری:

از جمله مهم‌ ترین و بارزترین تفاوت‌ های میان میلگرد های معمولی و میلگرد های پیش تنیده می‌توان به نوع کاربری آنها اشاره کرد. توجه داشته باشید که میلگردهای معمولی به دلیل داشتن قدرت انعطاف پذیری مناسب در افزایش استحکام بتن در سازه‌ های سبک و معمولی کاربرد دارند.
این در حالی است که از میلگرد های پیش تنیده برای افزایش مقاومت بتن در سازه‌ های سنگین‌ تر از جمله پل‌ ها و تونل‌ ها استفاده می‌کنند.

روش پیش تنیدگی میلگرد چگونه است؟

پس از آشنا کردن شما با میلگرد پیش تنیده و همچنین تفاوت‌های میان میلگرد پیش تنیده هایرون با میلگردهای معمولی حال می‌خواهیم در این بخش در رابطه با اینکه پیش تنیدگی میلگرد چگونه انجام می‌شود صحبت کنیم.
توجه داشته باشید که تنیدگی میلگردها یا اعمال فشار به آنها را قبل از انجام فرایند بتن‌ریزی باید انجام داد. در واقع قبل از انجام دادن فرایند بتن‌ ریزی کابل‌های انتخاب شده کشیده می‌شوند و میان دو تکیه‌گاهی که قرار است میان آنها بتن‌ ریزی انجام شود قرار می‌گیرند.
پس از انجام شدن فرایند بتن‌ ریزی و سخت شدن بتن کابل هایی در حد فاصل ستون بتنی و تکیه‌گاه قرار دارند بریده می‌شوند و موارد باقیمانده در حال بتن از طریق چسبیدن به آن اقدام به افزایش مقاومت و استحکام آن می‌کنند.

آشنایی با دلایل استفاده از میلگرد پیش تنیده

پس از مطالعه مطلب بالا در نگاه اول شاید تنها دلیل استفاده از میلگرد پیش تنیده در سازه‌های عمرانی و پروژه‌های ساخت و ساز از نظر شما افزایش استحکام و مقاومت بتن باشد اما این در حالی است که دلایل دیگری نیز برای استفاده از این محصول پرکاربرد فلزی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش میزان تراکم و وزن سازه:

وجود ویژگی انعطاف پذیری بالا در میلگرد های پیش تنیده منجر به استفاده بهینه از مواد و مصالح در هنگام پیشبرد پروژه های ساخت و سازی می‌شود که همین امر در کاهش وزن و تراکم سازه اثر بسزایی دارد.

بالا بردن ایمنی سازه:

همانطور که در قسمت‌های ابتدایی مطلب بارها به آن اشاره کردیم، استفاده از میلگرد پیش تنیده با کمک و افزایش مقاومت بتن باعث کاهش آسیب‌های از جمله ترک خوردگی در بتن می‌شود. با توجه به همین امر می‌توانیم این نتیجه را بگیریم که استفاده از میلگرد های پیش تنیده می‌تواند تا حد بسیار زیادی ایمنی سازه‌ ها را بالا ببرد.

کاهش انقباض و انبساط مصالح:

مصالح به کار رفته در یک ساختمان یا یک سازه عمرانی در اثر قرار گرفتن در شرایط دمایی گوناگون می‌توانند دچار انبساط یا انقباض شوند که در اثر همین انقباضات و انبساط ها سازه دچار ترک خوردگی و کاهش طول عمر مفید سازه می‌شود. در این حالت میلگرد پیش تنیده با خنثی کردن یا کاهش میزان رخ دادن این فرایند ها از رخ دادن آسیب‌های ذکر شده در بنا جلوگیری می‌کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png