ورق روغنی چیست؟

ورق روغنی چیست؟
آچه در این مقاله می خوانید

 ورق روغنی به عنوان یکی از ورق‌های تولید شده با استفاده از روش نورد سرد، از ویژگی‌های برجسته‌ای از جمله سطحی صاف و درخشان، قابلیت جوشکاری مناسب، قابلیت تولید در ابعاد مختلف و مقاومت کششی مناسب برخوردار است.

این ورق به علت عبور کردن از میان غلتک‌های سنگین در نورد سرد از ضخامت بسیار کمتری نسبت به ورق‌های تولید شده با استفاده از روش نورد گرم برخوردار است. توجه داشته باشید که پایین بودن ضخامت ورق روغنی، هیچ ارتباطی با مستحکم نبودن آن ندارد.

ورق روغنی علاوه بر داشتن ضخامت پایین از استحکام بسیار بالایی برخوردار است. همین امر در کنار قابلیت شکل پذیری مناسب آن، اعث شده تا کاربرد این ورق در صنایع مختلف روز به روز گسترده‌تر شود.

ویژگی‌های ورق روغنی چیست؟

  • دارای ظاهری زیبا، درخشان و یکدست 
  • دارای قابلیت ماشین کاری 
  • دارای قدرت انعطاف پذیری بالا 
  • قابلیت تولید در ابعاد مختلف 
  • دارای مقاومت مناسب نسبت به تغییر شکل و نیروهای کششی مختلف 
  •  دارای قابلیت پرداخت و پولیش سطح ورق 
  • دارای سطحی بهبود یافته‌تر نسبت به ورق‌های  نورد گرم

آشنایی با کاربردهای ورق روغنی 

با توجه به اینکه ورق روغنی از ویژگی‌های مثبت بسیار زیادی برخوردار است، می‌توان از آن در صنایع مختلفی از جمله موارد زیر استفاده نمود:

  • صنعت ساختمان سازی
  • صنعت خودروسازی 
  • صنعت ساخت تجهیزات کشاورزی 
  • صنعت ساخت لوازم خانگی 
  • صنعت تولید مبلمان خانگی و اداری
  • ساخت تابلوهای تبلیغاتی 
  • ساخت ماشین‌های چمن زن 
  • ساخت کمدهای فلزی 

دسته‌بندی ورق روغنی به چه صورت است؟

شما با مراجعه به بازارهای مربوط به خرید و فروش مقاطع فولادی متوجه این خواهید شد که هر ورق فلزی بر اساس کاربردها و کیفیت‌های متفاوتی که دارد، به دسته‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شود.

ورق روغنی نیز به عنوان یک ورق فلزی، از کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف برخوردار است ومی‌تواند از کیفیت‌های مختلف ساخت برخوردار باشد. از این رو می‌توانیم انواع مختلف ورق روغنی را به شکل زیر دسته‌بندی کنیم:

ورق روغنی ST12:

تمام مشخصات ورق روغنی st12

ورق روغنی ST12 به عنوان یکی از پرکاربردترین نوع ورق روغنی با نام ورق روغنی کششی یا معمولی نیز ناخته می‌شود. با توجه به آزمایش‌های مختلفی که بر روی این ورق فلزی انجام شده، بازه استحکام کششی آن را چیزی مابین ۴۱۰ الی ۲۷۰ مگاپاسکال تعریف کرده‌اند.

 دلیل این ویژگی کششی در ورق روغنی  ST12 را می‌توان به علت وجود بیشتر برخی از عناصر از جمله کربن و منگنز در ساختار آن دانست. همچنین لازم به توجه است که وجود کربن باعث استحکام لای این ورق می‌شود به طوری که می‌توان بر روی آن عملیات‌های مختلفی از جمله جوشکاری و برشکاری را انجام داد.

ویژگی‌های ورق روغنی ST12

  • دارای سطحی صاف و روغنی به علت گذراندن مراحل نورد سرد
  • دارای سطحی پرداخت شده

کاربردهای ورق روغنی ST12

  • صنعت خودروسازی
  • صنعت کشتی‌سازی
  • صنعت ساختمان سازی
  • صنعت ساخت کانتینر
  • ساخت قطعات الکتریکی مختلف

ورق روغنی ST13:

مزایا و معایب و مشخصات ورق st13

در بازارهای مختلف می‌توانید متوجه این شوید که ورق روغنی ST13 با نام ورق نیمه کششی یا ورق نیمه کشسانی نیز ه فروش می‌رسد. بازه تعریف شده برای میزان تحمل کشش این ورق روغنی، چیزی حدود ۲۷۰ الی ۳۷۰ مگاپاسکال در نظر گرفته شده است.

گر بخواهیم در مورد یکی از وجه‌های تفاوت  ورق روغنی ورق روغنی ST12 و ST13  صحبت کنیم باید گفت که میزان کربن و منگنز استفاده شده در ورق روغنی ST13 بسیار کمتر از نوع ST12 است.

ویژگی‌های ورق روغنی ST13

  • دارای خاصیت جوش پذیری بالا
  • دارای سطحی پرداخت شده، صاف و براق

کاربردهای ورق روغنی ST13

  • ساخت بدنه و لوازم جانبی خودرو
  • ساخت لوازم خانگی و اداری
  • ساخت سازه‌های صنعتی و ساختمانی

ورق روغنی ST14:

تمام مشخصات ورق روغنی st14 به همراه تصاویر

ورق روغنی ST14 فوق کششی شناخته شده و در بازارهای مربوطه به فروش می‌رسد. با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی این ورق بازه تحمل فشار کششی آن ۳۵۰ الی ۲۷۰ مگاپاسکال در نظر گرفته شده است.

  همچنین لازم به ذکر است که در ساخت ورق روغنی ST14 از میزان خیلی کمتری از عناصر کربن و منگنز استفاده شده است؛ میزان کمتر این عناصر باعث می‌شود تا این ورق نسبت به دو نوع قبلی ذکر شده، ساختاری نرم‌تر داشته باشد.

ویژگی‌های ورق روغنی ST14

  • قابلیت جوش پذیری بالا
  • دارای سطحی صاف و صیقلی
  • دارای سطحی پرداخت شده

کاربردهای ورق روغنی ST14

  • صنعت خودروسازی
  • صنعت ساخت لوازم خانگی
  • صنعت ساخت مبلمان

فرایند تولید ورق روغنی چگونه است؟

برای تولید ورق روغنی، همانند سایر ورق‌های فلزی تمامی مراحل تولید باید با دقت بسیار بالا و تجهیزات مناسبی انجام شوند.

برای شروع فرایند تولید ورق روغنی به ورق سیاه به عنوان ماده اولیه نیاز است. لازم به ذکر است که خود ورق سیاه به تنهایی به صورت مستقیم در صنایع مختلف از کاربردهای گوناگونی برخوردار می‌باشد.

مراحل تولید ورق روغنی

مرحله اول: شست و شو و اسید شویی

از آنجایی که ورق سیاه به عنوان ماده اولیه توسط فرایند نورد گرم تولید شده است، زائده‌ها و خوردگی‌های مختلفی بر روی بخش‌های گوناگون آن وجود دارد که در مرحله اول تولید ورق روغنی، باید از روی آن پاک شوند.

 جهت پاک کردن این زائده‌ها ورق سیاه در یک استخر از مواد شوینده اسیدی قرار می‌دهند تا تمامی این زائده‌ها به همراه چربی‌ها و آلودگی‌های دیگر از روی آن پاک شوند. اصلی‌ترین ماده‌ای که از آن جهت سیدشویی ورق سیاه استفاده می‌کنند، اسید کلریک می‌باشد.

 در هنگام اسید شویی غلظت اسید کلریک در استخر شستشو با توجه به ضخامت، ابعاد و همچنین آلودگی‌های موجود بر سطح ورق سیاه متفاوت است.

در مرحله اول پس از پایان اسید شویی، ورق‌های سیاه را با استفاده از تانک‌های چند مرحله‌ای و به روش آبشاری مورد شستشو قرار می‌دهند و سپس ورق را خشک می‌کنند.

مرحله دوم: نورد سرد

نورد سرد یکی از اصلی‌ترین مراحل تولید ورق روغنی است که در آن کاهش ضخامت رق روغنی با استفاده از دستگاه‌های مخصوص صورت می‌گیرد. در این مرحله ورق سیاه اسید شویی شده به صورت رفت و برگشتی از میان غلتک‌های سنگین عبور می‌کند تا علاوه بر رسیدن به ضخامت مورد نظر، ظاهری یک دست نیز پیدا کند.

مرحله سوم: شستشو الکترولیت

بجا گذاشتن آلودگی‌ها و زائده‌های مختلف بر روی سطح ورق فلزی تنها مخصوص به فرایند نورد گرم نیست. در مراحل تولید ورق روغنی پس از اتمام مرحله نورد سرد غلتک‌ها ممکن است آلودگی‌های مختلفی را بر روی سطح ورق فلزی برجا بگذارند که برای پاک کردن آنها ما نیاز به شستشوی الکترولیت داریم.

برای انجام این شست و شو از محلول‌های الکترولیت و یونیزاسیون استفاده می‌کنند؛ آنها را به شکل رول در می‌آورند.

مرحله چهارم: بازپخت هیدروژنی

مرحله بازپخت هیدروژنی از آن مرحله‌هایی است که انجام شدن آن باعث بهبود خواص مکانیکی ورق و درخشش بیشتر آن خواهد شد. جهت انجام این مرحله رول‌های ورق را درون کوره‌هایی که از گاز هیدروژن اشباع شده‌اند، قرار می‌دهند.

مرحله پنجم: نورد پوسته‌ای

به علت برخی اشتباهات ناخواسته در مراحل پیشین، ممکن است ورق روغنی همچنان دارای  آلودگی‌ها و امواج مختلفی بر روی سطح خود باشد. در این حالت جهت از بین بردن موارد ذکر شده از یک سری از غلتک‌های سبک با نام تمپر رولینگ استفاده می‌کنند تا خواص مکانیکی ورق بهبود پیدا کند.

مرحله ششم: بازرسی و روغن کاری

بازرسی در مرحله آخر منجر به این می‌شود تا حتی عیب‌های کوچکی که تا این مرحله بر روی سطح ورق فلزی باقی مانده‌اند، شناسایی و رفع شوند.

پس از انجام شدن بازرسی فرایند روغن پاشی بر روی سطح این ورق‌های فلزی انجام می‌شود و پس از رول شدن، نها را روانه بازارهای مربوطه می‌کنند.

ورق روغنی را از کجا تهیه کنیم؟

کارخانه‌های مختلفی از جمله فولاد مبارکه اصفهان، فولاد غرب آسیا، فولاد ۷ الماس و… در سراسر کشور وجود دارند که تفاده از با کیفیت‌ترین مواد و مجهز‌ترین خطوط در حال تولید ورق روغنی هستند.

شما جهت تهیه ق روغنی ساخت این کارخانه‌ها و یا استعلام قیمت آنها می‌توانید با مشاوران گروه هایرون در ارتباط باشید پاسخ تمامی سوال‌های خود را در رابطه با ورق‌های فولادی،  به صورت کامل دریافت کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png