کاربرد های ورق روغنی

کاربرد های ورق روغنی
آچه در این مقاله می خوانید

کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف روز به روز در حال گسترده شدن است و اهمیت این موضوع بر هیچکس پوشیده نیست. مزایای منحصر به فرد و خاص ورق روغنی در کنار موجود بودن آن در مدل‌های مختلف منجر شده تا از آن با خیال راحت در صنایع و فعالیت‌های مختلف برای انجام کارهای گوناگون استفاده کرد.

استفاده از ورق روغنی در بخش‌های مختلف تا حدی گسترش پیدا کرده که بسیاری از وسایلی که شما به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنید،با  استفاده از روغنی ساخته شده‌اند

ورق روغنی چیست؟

ورق روغنی به عنوان یکی از انواع مدل‌های ورق نورد سرد، پیش از ارائه شدن به بازارهای فروش یا رسیدن به دست مشتری مورد فرایند روغن پاشی قرار می‌گیرد.

روغنی که جهت اعمال بر روی سطح این ورق استفاده می‌شود، نوعی روغن معدنی یا روغن پایه است که با ایجاد ویژگی‌هایی از مقاومت در برابر گرما، مقاومت در برابر زنگ زدگی و طول عمر بالا منجر به گسترده شدن کاربرد این بدن در صنایع گوناگون می‌شود.

اگر شما سطح ورق روغنی را مورد بررسی قرار دهید متوجه این خواهید شد که این ورق از یک سطح بی‌عیب و نقص و کاملا صیقلی برخوردار است.

از جمله دلایل بی‌عیب و نقص بودن سطح ورق روغنی این است که این ورق فولادی در یکی از مراحل تولیدی خود، مورد اسید شویی قرار می‌گیرد. در مرحله اسید شویی تمامی زنگ زدگی‌ ها، آلودگی‌ ها و زائده‌ هایی که برای سطح ورق وجود دارد، از بین می‌رود.

همچنین شما با مقایسه ورق روغنی با ورق‌های فولادی تولید شده به روش نورد گرم، متوجه ضخامت کمتر آن خواهید شد. ضخامت کمتر ورق روغنی به دلیل این است که این ورق در فرآیند تولید خود چندین مرتبه از میان غلتک‌های سنگین نورد سرد عبور می‌کند.

آشنایی با ویژگی‌های ورق روغنی

با کمی جستجو در صنایع مختلف و بازارهای خرید و فروش مقاطع فولادی، متوجه این خواهید شد که ورق آوری جز یکی از ورق‌های فولادی پرکاربرد است. بدون شک یکی از مهمترین دلایل گستردگی کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف، ویژگی‌ها و خواص منحصر به فرد آن است که از جمله مهمترین آنها می‌توانیم به ذکر موارد زیر بپردازیم:

  • دارای استحکام و مقاومت بالا در برابر عوامل فیزیکی مختلف
  • برخورداری از مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی
  • برخورداری از سطح صاف، صیقلی و یکنواخت
  • دارای قابلیت پرسکاری و انعطاف پذیری
  • دارای خاصیت شکل پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر ساییدگی و خراشیدگی
  • دارای ابعاد متفاوت با اندازه‌گیری دقیق
  • ظاهر زیباتر و جذاب‌تر نسبت به سایر ورق‌های فلزی

کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف چیست؟

با در نظر گرفتن ویژگی‌های ورق روغنی، گسترده بودن کاربردهای آن در صنایع و فعالیت‌های مختلف چیزی دور از انتظار نیست.

انواع مختلف ورق روغنی که شامل ورق st12، ورق st13، ورق st14 و ورق st16 می‌شوند با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد خود در بخش‌های گوناگونی از صنعت و زندگی روزمره کاربرد دارد. از جمله مهمترین کاربردهای انواع ورق روغنی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

صنعت ساختمان سازی:

استفاده از پروفیل، نبشی، ناودانی و… در صنعت ساختمان سازی تا حد بسیار زیادی وابسته به وجود ورق روغنی است.

همچنین باید گفتی اینورم علاوه بر کاربرد در بخش‌های ذکر شده، برای تولید درب و پنجره، تزیین نما ساختمان و ساخت کانال کولر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صنعت خودروسازی:

از جمله ویژگی‌های ورق روغنی می‌توان به خاصیت انعطاف پذیری آنها اشاره کرد. خاصیت انعطاف پذیری در انواع مختلف ورق روغنی با شدت‌های مختلف وجود دارد و همین امر منجر می‌شود تا از آنها در صنایع پرسکاری استفاده کنند.

در صنعت خودروسازی برای تولید بدنه خودرو ورق‌های فولادی ابتدا باید مورد پرس کاری با عمق‌های مختلف قرار بگیرند. در این حالت ورق روغنی به عنوان یکی از ورق‌های تولید شده به روش نورد سرد، بهترین گزینه برای برطرف کردن این نیاز شناخته می‌شود.

خاصیت انعطاف پذیری مناسب ورق‌های روغنی منجر می‌شود تا بدنه‌های خودرو در اثر عوامل یا تصادفات جزئی به راحتی دچار شکستگی یا پارگی نشود. توجه داشته باشید که همین موضوع تا حد بسیار زیادی می‌تواند به صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به تعمیر کمک کند.

لازم به ذکر است که در صنعت خودروسازی ورق روغنی علاوه بر کاربرد داشتن در ساخت بدنه خودرو، در ساخت اگزوز نیز کاربرد دارد.

ورق روغنی یک ورق مقاوم در برابر مواد شیمیایی است، همین باعث می‌شود تا در اثر برخورد با دود دود در حال خروج از ماشین دچار تغییر در ساختار و کاربرد خود نشود.

صنعت ساخت لوازم خانگی:

یکی از گسترده‌ترین و بیشترین کاربردهای ورق روغنی، مربوط به استفاده از آن در تولید لوازم خانگی و لوازم تزیینی است.

وسایل از جمله اجاق گاز، یخچال، مایکروویو، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی که روزانه با آنها سر و کار دارید با استفاده از انواع مختلف ورق روغنی تهیه شده‌اند. همچنین علاوه بر موارد ذکر شده، از این ورق فولادی پرکاربرد در ساخت کابینت، مبلمان، تجهیزات روشنایی و لوازم دکوراتیو منزل نیز استفاده می‌کنند.

صنعت کشتی‌سازی و ساخت سازه‌های دریایی:

کشته سازی و ساخت سازه‌های دریایی از جمله صنایعی است که به صورت مداوم با آب و رطوبت در تماس می‌باشد. از این رو ما برای ساخت سازه‌های فلزی در این صنعت به ورق‌های فولادی نیاز داریم که در مواجهه با شرایط دریایی، دچار زنگ زدگی یا خوردگی نشوند.

ورق روغنی به علت داشتن یک پوشش محافظ بر روی سطح خود، توانسته مقاومت مناسبی را در شرایط سخت و نشان دهد. به همین دلیل از آن در ساخت سازه‌های دریایی از جمله کشتی‌ها، ناوگان‌ها، پلتفرم‌های نفتی و توربین‌های بادی دریایی استفاده می‌کنند.

همچنین ساخت لوله‌های انتقال دهنده دریای جهت انتقال نفت، گاز و آب و تجهیزات دریایی از جمله مخازن ذخیره کننده نفت یا سیستم‌های تصفیه آب دریا از دیگر کاربردهای ورق روغنی در این صنعت است.

صنعت لوله سازی:

ورق روغنی به علت داشتن یک لایه محافظ در سطح خود، در برابر مواد شیمیایی مخرب از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد. همین ویژگی در ورق روغنی منجر شده تا بتوان با اطمینان خاطر برای ساخت لوله‌های انتقال دهنده مواد مختلف استفاده کرد.

کاربرد ورق روغنی در صنعت لوله سازی بسیار گسترده است، از این رو می‌توان آنها را خلاصه کنیم:

  • تولید لوله‌های انتقال دهنده آب، نفت و گاز در صنایع و ساختمان‌ها
  • ساخت سیستم‌های تهویه
  • ساخت تجهیزات پالایشگاهی همانند مخازن یا سیستم‌های جداسازی و تصفیه
  • سیستم‌های صنعتی و پایپینگ

صنعت ساخت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی:

جهت ساخت بدنه و تجهیزات درونی ماشین آلات صنعتی، به یک ورق فلزی احتیاج داریم که علاوه بر مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی از مقاومت بالایی در برابر حرارت نیز برخوردار باشد.

ورق روغنی علاوه بر داشتن ویژگی‌های ذکر شده از طول عمر و دوام بالایی نیز برخوردار است، همین امر باعث می‌شود تا تجهیزات و ماشین آلات صنعتی ساخته شده توسط آن بتوانند به خوبی از پس شرایط چالش برانگیز، بر بیایند.

تولید مخازن ذخیره کننده، تجهیزات گازرسانی و پمپ از جمله کاربردهای ورق روغنی در این صنعت است.

صنعت تولید و بسته‌بندی ظروف فلزی:

امروز استفاده از ظروف فلزی همانند قوطی کنسرو و بطری‌ها نقشی پررنگ‌تر از گذشته در زندگی ما دارند. از آنجایی که بدنه این ظروف به صورت مستقیم در تماس با مواد غذایی است، برای ساخت آنها باید از فلزی استفاده شود که علاوه بر کیفیت از دوام بالایی نیز برخوردار باشد.

ورق روغنی به عنوان یک ورق فلزی با کیفیت به علت داشتن ویژگی‌های دیگری نظیر مقاومت بالا در برابر دما و طول عمر بالا، یکی از گزینه‌های مناسب جهت ساخت و بسته‌بندی ظروف فلزی است.

موارد بررسی شده در قسمت بالا جز مهم‌ترین کاربردهای ورق روغنی در صنایع مختلف بودند. در کنار این صنایع از جمله کاربردهای بیشتر این ورق فلزی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ساخت ماشین‌ها و تجهیزات کشاورزی
  • ساخت ماشین‌ها و تجهیزات چمن زنی
  • ساخت تابلوهای تبلیغاتی
  • ساخت انواع کمدهای فلزی و فایل‌ها در ابعاد مختلف

برترین تولید کنندگان ورق فولادی کدام‌اند؟

کارخانه‌های مختلفی در سراسر کشور وجود دارند که با بهره‌گیری از استانداردهای مختلف در حال تولید انواع ورق روغنی هستند. لازم به ذکر است از آنجایی که کارخانه‌ها از برترین استانداردهای داخلی و خارجی استفاده می‌کنند، طبیعتاً ورق روغنی تولید شده توسط آنها از کیفیت و دوام بسیار بالایی برخوردار است. از جمله این کارخانه‌ها عبارتند از:

  • کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
  • شرکت فولادغرب
  • کارخانه فولاد هفت الماس
  • کارخانه فولاد درخشان

عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت ورق روغنی کدام‌اند؟

هر فرد فعال در صنایع مختلف، پس از آشنایی با کاربردهای ورق روغنی به فکر تهیه آن می‌افتد. اگر شما هم جزو یکی از این افراد هستید و می‌خواهید پیش از خرید ورق روغنی با عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت آن آشنا شوید، در ادامه این بخش از مطلب با ما همراه باشید:

  • قیمت مواد اولیه
  • میزان عرضه و تقاضا
  • نوسانات بازار ارز
  • هزینه‌های مربوط به حمل و نقل
  • کارخانه تولید کننده

شما از طریق تماس با شرکت هایرون (رفیع آهن پارس) می‌توانید به صورت لحظه‌ای استعلام قیمت ورق روغنی را دریافت کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png