سالهاست که کاشت میلگرد با چسب هیلتی به عنوان یک روش توسعه یافته و مقرون به صرفه جهت مقاوم سازی سازهها توسط مهندسین مورد استفاده واقع میشود. بطور خلاصه با استفاده از این چسب، علاوه بر افزایش مقاومت سازه میتوان نقشه اجرایی را تغییر داد، اندازهها را اصلاح کرد و بخش جدید را با سازه بتنی اضافه کرد.
در ادامه این بخش از مطلب قصد داریم تا شما با نحوه کاشت میلگرد با چسب هیلتی آشنا کنیم؛ البته پیش از شرح این مراحل لازم است تا ضرورت استفاده از وسایل ایمنی در هنگام انجام این کار را خاطرنشان کنیم.
در این مرحله سوراخکاری با استفاده از مته و دریل ضربهایی انجام میشود. در این مرحله عمق کاشت باید با در توجه به نظر طراح پروژه و افراد فنی تیم انجام شود. اگر قصد استفاده از مته توخالی جاروبرقی دار برای انجام این مرحله رادارید، دیگر نیازی به انجام مرحله بعدی یعنی تمیزکاری نیست.
پس از انجام مرحله سوراخکاری شما میتوانید با استفاده از دو روش دستی یا استفاده از پمپ باد حفره اقدام به تمیز کزدن فضای اطراف و دورن سوراخ حفر شده نمایید.
در این مرحله از کاشت میلگرد با استفده از چسب هیلتی باید انکر شیمیایی را درون یک غلاف نگهدانرده مناسب قرار دهید. برای انجام این مرحله توصیه میکنیم تا حتما سه نکته زیر را بخاطر بسپارید:
در هنگام تزریق فرایند آن را از انتهای سوراخ آغاز کنید و به آرامی دست خود را به عقب حرکت دهید و توجه داشته باشید که حرکات شما در هنگام تزریق به هیچ عنوان باعث ایجاد حباب در انکر شیمایی نشود.
در مرحله پنجم پس از اینکه انکر به گیرش نهایی خود رسید، میتواندی پیلت خود را نصب کنید و در ادامه میلگرد خود را بارگذاری نمایید
پیش از نصب میلگرد در این مرحله ابتدا با توجه به اطلاعات شیمایی انکر، مدت زمان مدت زمان لازم برای گیرایی اولیه آن را دریابید و رسیدن زمان گیرش آن تغییرا و تنظیمات مورد نیاز میلگرد را انجام دهید. پس از رسیدن انکر به گیرایی از ایجاد هرگونه تغییر در جهت قرارگیری میلگرد جلوگیری کنید.
کاشت میلگرد در بتن با استفاده از چسب هیلتی، با استفاده از سه روش انجام میشود که شرح آنها بصورت خلاصه به شکل زیر است:
در این روش از کاشت میلگرد، ابتدا مهندسین سازه باید با توجه به قطر میلگرد و مته دریل سوراخهایی را بر روی سطح بتن، با عمق مناسب ایجاد کنند و پس انجام این عمل باید سوراخها را با استفده از یکی از روشهای کرگیر یا سنتی تمیز نمایند. در روش سنتی تمیز کردم سوراخها برس به داخل سورخ هدایت میشود و با بیرون کشیدن آن تمام گرد و غبار درون آن تمیز میشود. این در حالی است که در روش استفاده از دستگاه کرگیر به عنون یک روش تقریبا آسانتر، لولهایی که وسط مته دستگاه کرگیر وجود دارد با استفاده ز قدرت مکش خود، در سوراخ ایجادشده گیر میکند و تمام گرد و غبار را به درون خود میکشد.
در ادامه این روش از کاشت میلگرد، میلگردها باید با استفاده از چسب هیلتی نوع مناسب درون این سوراخها کاشت شوند. توجه داشته باشید که در این مرحله برای اعمل مقدار مناسب چسب میتوانید از گان مخصوص این کار استفاده نمایید. در آرین مرحله از این روش کاشت میلگرد، میلگرد را با احتیاط به درون سوراخ ایجاد شده هدایت کنید.
کاشت میلگرد در ستون تا حد بسیار زیادی به کاشت میلگرد در بتن تشابه دارد؛ با این تفاوت که در کاشت میلگرد در بتن، سوراخهای مجاور میلگردها در بالای ستون ابتدا خورده میشوند و سپس کاشت میلگرد در آنها انجام خواهد شد. اگر قصد استفاده از این روش کاشت میلگرد را دارید، باید به موارد مختلفی از جمله حداقل فاصله موجود میان میلگرد و محل قرارگیری آنها در خاموت توجه کنید. در این روش توجه داشته باشید که پس از کاشت میلگرد در ستون، جهت محکم سازی میلگردها باید مجدد آنها را به خاموت متصل کرد.
افزایش ارتفاع فوندانسیون، یکپارچه ساختن فوندانسیون، اصلاح ارتفاع فوندانسیون و افزایش مقاومت بنا را میتوان به عنوان مهمترین دلایل کاشت میلگرد در فوندانسیون در نظر گرفت. از تصمیم به کاشت میلگرد در فوندانسیون با چسب هیلتی را دارید، حتما به محدودیتهایی از جمله سایز میلگرد و میزان باربری فوندانسیون توجه کنید. با توجه با این محدودیتها سایر مراحل کاشت میلگرد در فوندانسیون با چسب هیلتی همانند روش کاشت میلگرد در بتن انجام میشود.
پس از آشنایی با نحوه کاشت میلگرد با چسب هیلتی، اگر قصد استفاده از آن را دارید، طبیعتا استفاده از ابزارهای تخصصیتر میتواند تا میزان قابل توجهی کفیت کار شما بالا ببرد و به شما در داشتن یک نتیجه لذت بخش کمک کند. از جمله تجهیزاتی که شما برای کاشت میلگرد با این چسب بادوام نیاز دارید، میتوان به موراد زیر اشاره کرد:
برخورداری چسب هیلتی از مزایا بسیار منجر شده تا از این محصول همواره به عنوان یک گزینه مناسب جهت کاشت میلگرد در صنعت ساخت و ساز یاد شود. اگر بخواهیم برخی از مزایا استفاده چسب هیلتی در کاشت میلگرد را بررسی کنیم، موارد زیر میتواندد به عنوان گزینههای مناسب محسوب شوند:
شما پس از ورود به بازارهای مخصوص فروش مصالح ساختمانی، متوجه وجود انواع مختلفی از چسبهای هیلتی خواهید شد که هرکدام از ویژگیهای خاص خود برخوردار هستند؛ آشنایی با ویژگیهای منصر به فرد هر چسب منجر میشود تا شما بتوانید مناسب ترین نوع چسب را برای کاشت میلگرد در بتن ( با توجه به ویژگیهای میلگرد خود) انتخاب نمایید.
البته توجه داشته باشید که در هنگام خرید این چسب، باید حتما به مواردی از جمله فاصله کاشت از لبه آزاد بتن، بررسی محل کاشت میلگرد، شرایط آب و هوایی کاشت میلگرد، محل اتصال بارهای لرزهایی و … توجه کنید. از جمله پرفروشترین مدلهای چسب هیلتی در بازار ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سالهای اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...
ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...
میلگرد از اساسیترین مصنوعات خام صنعتی به شمار میرود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعهسازی و ماشینسازی میلگرد اصلیترین خوراک خام به شمار میرود.میلگرد در صنایع ساخت و ...
میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه میشود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...