خرید میلگرد با پروانه ساختمان+ نحوه دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساخت

خرید میلگرد با پروانه ساختمان+ نحوه دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساخت
آچه در این مقاله می خوانید

با توجه به بالا بودن میزان تقاضا جهت خرید میلگرد و رونق بالای بازار خرید آن دولت باید راهکارهایی مبتنی بر امکان خرید میلگرد برای عموم مردم ارائه دهد تا بتواند بازار خرید و فروش این جزء مهم ساختمانی را کنترل کند.
همانطور که بیان شد یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت ایران به جهت کنترل قیمت در بازار فولاد، ارائه میلگرد دولتی با پروانۀ ساختمان‌سازی می‌باشد. در سال‌های اخیر قیمت میلگرد همواره با رشد چشم‌گیری مواجه بوده و باید برای ایجاد تعادل قیمت تدابیری نیز اندیشیده می‌شد که گفتنی است در این خصوص، دولت اقدام به عرضۀ میلگرد با قیمتی مقرون‌به‌صرفه کرده‌است.
بدیهی است برای خرید میلگرد با پروانۀ ساخت، در آغاز می‌بایست به اخذ پروانۀ ساختمان اقدام نمایید.

گام به گام با خرید میلگرد با پروانۀ ساخت

همانطور که می‌دانید مصالح مورد نیاز سازندگان یا مالکین برای ساخت یک ساختمان همچون: میلگرد و غیره در پروانۀ ساختمان آن‌ها ذکر می‌شود، بنابراین مالکین باید قبل از هرچیزی اقدام به دریافت پروانه کنند.

مراحل دریافت پروانه ساختمان

چگونگی دریافت پروانۀ ساختمان (جواز ساخت)

پروانۀ ساختمان یا همان جواز ساخت یک سند مالکیت برای مالکیت یک ساختمان به حساب می‌آید که با مراجعه کردن به سازمان شهرداری منطقه در هر شهری امکان ثبت و تقاضای صدور آن وجود دارد. لازم به ذکر است که این سند، نوعی مجوز بوده تا مالک بتواند طبق موارد ذکر شده در آن، به عملیات ساخت و ساز خود بپردازد.
گفتنی است که در پروانۀ ساختمان(جواز ساخت) به موارد اصلی ساختمانی که قرار است ساخته‌شود، به طور دقیق اشاره می‌شود که گزینه‌های مندرج در آن به شرح زیر می‌باشد:

  1. نام مالک یا مالکین ساختمان
  2. متراژ زیربنا یا مساحت ساختمان
  3. تعداد طبقات مجاز
  4. تمامی مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت و ساز
  5. مکان و منطقۀ قرارگیری ساختمان
  6. شکل کلی و کروکی ساختمان
  7. تجاری بودن یا مسکونی بودن ساختمان
  8. نام مهندسین ناظر
  9. مدت زمان اعتبار پروانۀ ساختمان

باید بدانید که روند دریافت پروانۀ ساخت یعنی مراحل صدور آن زمان‌بر بوده و اگر تصمیم به خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان را دارید بهتر است هرچه سریع‌تر از شهرداری منطقۀ خود اقدام به دریافت جواز ساخت کنید.

مراحل دریافت پروانه ساختمان ( جواز ساخت)

اگر در دسته افرادی هستید که میخواهید اقدام به دریافت پروانه ساختمان نمایید تا انتها این بخش از مطلب با ما همراه باشید تا شما را بصورت کامل و تخصصی با مراحل دریافت پروانه ساختمان آشنا کنیم:
مرحله اول: ساختمان مراجعه به شهرداری منطقۀ
اولین گام برای دریافت پروانۀ ساختمان مراجعه به شهرداری منطقۀ خود بوده و باید مالک یا مالکین و درصورت وجود، وکیل قانونی مالک اقدام به تشکیل پرونده کنند.
لازم به ذکر است برای تشکیل پرونده در شهرداری‌ها همراه داشتن مدارک زیر اجباری می‌باشد:

  • سند ملکی ( سند معتبر رسمی صادر شده توسط ثبت احوال)
  • کارت شناسایی مالک یا مالکین و یا وکیل قانونی مالک به همراه کپی از تمامی نسخ
  • رسید پرداخت عوارض سالیانه شهرداری

مرحله دوم: بازدید از موقعیت مکانی و مالکیت ساختمان توسط کارشناسان شهرداری
پس از تشکیل پرونده، کارشناسان شهرداری به جهت بازدید از موقعیت مکانی و مالکیت ساختمان مفروض به محل اعزام شده و تمامی مشخصات سند را با سند ملکی شما تطابق می‌دهند.

مرحله سوم: به تهیۀ نقشۀ مصوب ساختمانی
پس از تایید کارشناس شهرداری، مالک باید به تهیۀ نقشۀ مصوب ساختمانی اقدام کرده و جزئیات مصالح ساخت و ساز مورد نیاز را از مهندسین ذی‌صلاح در سازمان نظام مهندسی دریافت کند.
این نقشه‌ها توسط مهندسین معمار دارای پروانۀ اشتغال به کار با عنوان طراحی معماری که از وزارت راه، مسکن و شهرسازی صادر می‌شود، تهیه خواهد شد. در این نقشه‌ها پلان کلی طبقات، پلان داخلی، دیتیل‌های اجرایی، عناصر جزئیات و مصالح مورد نیاز اعم از مقاطع فولادی، آهن، بتن و میلگرد ذکر می‌شود.

مزایای خرید میلگرد با پروانه ساختمان

پس ازآن‌که مالک پروانۀ ساختمان را دریافت کرد، می‌تواند اقدام به خرید میلگرد با پروانۀ ساخت کند. خرید میلگرد با پروانه ساختمان از مزایای مختلفی برخوار است که ما در این بخش برخی از آنها را به اختصار شرح داده ایم:

  • اطمینان کامل سازندگان یا پیمانکاران از تامین شدن قطعی میلگرد
  • خرید بدون واسطۀ
  • و تضمین کیفیت میلگرد
  • انجام خرید ها با نرخ دولتی و به دور از هرگونه حاشیه و هیجانات ناشی از نوسانات قیمت بازار فولاد و آهن

نحوۀ اخذ و دریافت سهمیۀ میلگرد با پروانه ساخت

در جلسات متعددی که در هیات دولت برای تصمیم‌گیری در خصوص شیوۀ دریافت سهمیۀ خرید میلگرد با پروانه ساختمان برگزار شد، مقرر گردید که مصالح ساختمانی مورد نظر مالک یا مالکین از طریق ارائۀ بسته‌های مشخص با نرخ دولتی و مقرون‌به‌صرفه انجام شود که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت، پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مراحل خرید میلگرد با پروانه ساختمان

خرید میلگرد با پروانه ساختمان از طریق بورس کالا

یکی از اصلی‌ترین روش‌های خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان با نرخ دولتی اقدام از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار می‌باشد. در پاسخ به این سؤال همیشگی افراد که بورس‌کالا چیست؟ باید اذعان داشت: بازار سرمایۀ ایران متشکل از چهار قسمت به نام‌های فرابورس، بورس، بورس انرژی و بورس‌کالا می‌باشد.
لازم به ذکر‌است که در بورس‌کالا، محصولات و کالاهای متنوعی همچون: فولاد، آهن، میلگرد، مس، خودرو و غیره عرضه می‌شود و همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان شد برای خرید میلگرد با پروانه ساخت از طریق بورس کالا داشتن جواز یا پروانۀ ساختمان الزامی می‌باشد.
مراحل ثبت نام میلگرد دولتی از طریق بورس کالا به شرح زیر می‌باشد:

  1. اخذ کد بورسی و شماره مشتری با مراجعه به وبسایت یکی ازکارگزاری‌های معتبر و رسمی کشور
  2. ارائۀ مدارک هویتی و طی کردن مراحل ثبت نام
  3. دریافت کد بورسی و شماره مشتری
  4. دریافت فرم درخواست خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان و تکمیل آن
  5. ثبت سفارش
  6. واریز درصدی از کل هزینۀ میلگردهای درخواستی به عنوان بیعانه
  7. خرید میلگرد توسط کارگزاری منتخب
  8. ارائه فاکتور خرید به خریدار و فروشنده توسط کارگزاری
  9. تسویۀ کامل هزینه‌های میلگرد خریداری شده تا ظرف مدت سه روز کاری
  10. کسر کارمزدها شامل: انبارداری، معاملات بورسی و کارگزاری.
  11. بارگیری میلگردها توسط کارخانۀ تولیدی انتخاب شده
  12. تحویل میلگردهای خریداری شده به آدرس تعیین شده توسط خریدار

در این مورد باید عنوان شود که ثبت نام افراد در بورس و مدارکی که تحویل کارگزاری‌ها می‌دهند برای افراد حقیقی و حقوقی کاملا متفاوت‌ بوده و باید در نظر داشته باشند که پس از دریافت شماره مشتری و کد بورسی، برای انجام هر معامله در بورس کالا، می‌بایست فرم درخواست خرید میلگرد به همراه پروانۀ ساختمانی معتبر نیز به کارگزاری تحویل داده شود.
در مراحل پیش‌رو، کارگزاریهای بورسی پس از مطالعه و بررسی فرم درخواست شما، وارد معاملات در بازار بورس شده و پس از انجام معامله و خرید میلگردهای مورد نیاز، اقدامات لازم را انجام می‌دهند. خریدار تنها سه روز مهلت دارد تا مبالغ را به صورت کامل تسویه نمایید در غیر این صورت مشمول جریمه نیز خواهد شد و کارگزاری می‌تواند خسارت ناشی از این ناهماهنگی را به صورت قانونی از مبلغ بیعانۀ او کسر نماید.
از آنجایی که در گذشته افرادی با خرید میلگرد با نرخ دولتی در حجم وسیع و بسیار زیاد دست به احتکار و یا انبارداری می‌زدند و عامل اصلی ایجاد نوسان‌های شدید در بازار فولاد می‌شدند، دولت تصمیم گرفت تا میلگردها را با کمک پروانۀ ساخت، به میزان مناسب و مورد نیاز یک ساختمان به مالکین تحویل نماید.
به این ترتیب شد که حوالۀ میلگرد پا به عرصۀ وجود گذاشت و امروزه یکی از بهترین روش‌هایی است که مالکین و سازندگان می‌توانند با خیالی راحت به ادامۀ فعالیت عمرانی خود پرداخته و دیگر نگران افزایش قیمت‌های روزانه و یا کسری میلگرد در طول بازۀ زمانی ساخت و ساز نباشند.
بدیهی‌است که خرید میلگرد با استفاده از حواله‌های دولتی برای انجام کارهای ساختمانی در حجم وسیع، عظیم و انبوه‌سازی دارای اهمیت فراوانی است چرا که سازندگان آن‌ها می‎توانند میلگردها را با قیمت کاملا مناسب و به نرخ دولتی و از همه مهم‌تر در حد نیاز خود تهیه و استفاده نمایند.

هزینه‌های جاری مالکین هنگام خرید میلگرد با پروانه ساخت

همان‌طورکه بیان شد به جهت دریافت سهمیه یا حوالۀ خرید میلگرد با پروانه ساختمان، می‌باست هزینه‌هایی پرداخت گردد که در واقع یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این هزینه‌، مبلغ صدور پروانۀ ساختمان توسط شهرداری‌ها می‌باشد. هرچند که هزینۀ مذکور دارای مبلغی مشخص نبوده و عوامل بسیار زیادی می‌تواند آن را دست‌خوش تغییرات قرار دهد. این عوامل تغییر در قیمت به اختصار به شرح زیر می‌باشد:

  • مساحت کلی ساختمان و عرصه و اعیان
  • تعداد طبقات مجاز
  • نرخ هر متراژ مربع از زمین در منطقۀ مد نظر
  • طرح و نقشۀ معماری
  • مصالح مورد نیاز
  • و غیره

چگونگی محاسبۀ هزینۀ صدور پروانۀ ساختمان ؛ به صورت کلی، برای محاسبه کردن هزینه‌های صدور پروانۀ ساختمان که برای تهیۀ میلگرد الزامی می‌باشد، می‌توان از فرمول زیر استفاده کرد:
قیمت منطقه‌ای× (تعداد پارکینگ تأمین‌شده×۲۰) – ضریب× (مساحت ناخالص زیربنا)
*منظور از ضریب در فرمول فوق همان درصدی از مساحت زیربنای سازه شما می‌باشد. بدیهی‌است هرچه زیربنای کلی پروژۀ شما وسیع‌تر باشد، این درصد مذکور نیز بیشتر خواهد شد.
چگونگی محاسبۀ قیمت میلگرد سهمیه‌ای؛ لازم به ذکر است که عوامل متعدد و بسیاری در قیمت مقاطع فولادی تاثیر گذار هستند، این عوامل عبارتند از:

  • برند میلگرد و نام کارخانۀ تولیدی آن
  • نوع میلگردها
  • قطر میلگردها
  • وزن میلگردهای

اما در کنار عوامل فوق، شاخص‌های اقتصادی هر روز نیز باید در نظر گرفته ‌شود. در واقع این قیمت دلار نیمایی است که تعیین کنندۀ قیمت روز میلگرد است و از طرفی قیمت جهانی آهن و فولاد خام، میزان عرضه و تقاضای میلگرد نیز از عوامل تاثیرگذار بر روی نوسانات قیمت لحظه‌ای بازار فولاد می‌باشند.
با همۀ این وجود، قیمت خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان از طریق بورس و با استفاده از حواله‌های میلگرد دولتی مقرون‌به‌صرفه‌تر نسبت به سایر روش‌ها بوده و از همین‌رو است که بسیاری از پیمانکاران، سازندگان، مالکین و یا مهندسان با تجربه ترجیح می‌دهند تا میلگردهای مورد نیاز یک پروژه‌ را از این طریق تهیه و تامین کنند.

معایب و محدودیت‌های خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان

در هرمساله‌ و پدیده‌ای، مزایا و معایبی وجود دارد که در این مقاله به مزایای خرید میلگرد با پروانۀ ساخت پرداخته شد و اینک وقت آن است که شما را با معایب این روش نیز آشنا کنیم
معایب خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان به شرح زیر می‌باشد:

معایب خرید میلگرد با پروانه ساختمان
  1. فراموش نکنید که طرح خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان صرفا در بازه‌های زمانی خاصی که عمدتا بازار آهن‌آلات، فولاد و میلگرد به شدت دارای متلاطم می‌باشد، اجرایی خواهد بود.
  2. از زمان بستن معامله که روزهای چهارشنبۀ هر هفته امکان‌پذیر می‌باشد، تنها سه روز کاری فرصت باقی‌است تا مبالغ کل خرید به حساب کارگزاری واریز گردد و در صورتی که بنا به هر دلیلی خریدار از خرید خود پشیمان شود و یا موفق به پرداخت این مبالغ به کارگزاری نشود، به ازای هر یک‌روز تاخیر پیش‌آمده در عملیات واریز وجه، ۰.۲۵ از مبلغ کل معامله به عنوان خسارت دیرکرد، از محل بیعانه وی کسر خواهد شد.
  3. اگر خریداران تا ده روز پس از تاریخ مقرر نیز موفق به پرداخت کامل مبلغ نشوند، بیعانه به صورت کامل کسر شده و همچنین معاملۀ مذکور نیز فسخ خواهد گردید.
  4. به دلیل سود بالایی که در این معامله وجود دارد، متقاضیان این طرح شاهد رقابت بسیار بالایی نیز بوده که این مساله شانس موفقیت آن‌ها را به شدت کاهش خواهد داد.
  5. همچنین در صورتی که موفقیت حاصل شد و معامله به شکل کاملی انجام پذیرفت، عملیات بارگیری، ارسال و تحویل میلگرد به خریدار، آنی نبوده و ممکن است این روند تا روزها نیز به طول بیانجامد.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش شد تا شما، با چگونگی خرید میلگرد با پروانۀ ساختمان و نحوۀ دریافت سهمیۀ میلگرد با پروانه ساخت آشنا شوید. در مطالب فوق چگونگی شیوه‌های دریافت و اخذ حوالۀ میلگرد دولتی عنوان گردید و در خصوص مزایا و معایب این روش به شکل گسترده‌ای توضیحات لازم داده شد.
بدیهی‌است برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه می‌بایست با متخصصین این امر مشورت‌های بیشتری نموده تا از تجارب آن‌ها نیز بهره‌مند شوید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png