کوپلینگ میلگرد چیست؟ روشی برای اتصال میلگرد

کوپلینگ میلگرد چیست؟ روشی برای اتصال میلگرد
آچه در این مقاله می خوانید

 قطعه فلزی کوپلینگ با متصل کردن میلگردها به یکدیگر و سپس اتصال آنها به آرماتور سازه نقش قابل توجهی در جلوگیری از ایجاد  اورلپ و سنگین شدن آرماتوربندی سازه ایفا می‌کند. باید گفت که ساختار های کوپلینگ به شیوه‌ای است که می‌توان میلگردها را از همه جهات و در همه زوایای خمش به یکدیگر متصل نمود.

برای متصل کردن دو آرماتور در امتداد هم بسیار مناسب می باشد.

کوپلینگ میلگرد به عنوان عضوی توخالی از یک سازه فلزی، برای متصل کردن دو آرماتور در امتداد هم، بسیار مناسب می‌باشد. همچنین توجه داشته باشید که کوپلینگ یا کوپلر میلگرد علاوه بر کمک به سبک شدن آرماتوربندی سازه، در افزایش مقاومت و ایمنی آن نقش قابل توجهی دارد.

کوپلر و کوپلینگ میلگرد

انواع روش‌های کوپلینگ میلگرد کدام اند؟

کاملاً بدیهی است که می‌توان از کوپلینگ یا همان کوپلر میلگرد برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی مختلف استفاده نمود؛ اما در عین حال باید به این نکته توجه داشته باشید که نمی‌توان تنها از یک مدل کوپلینگ برای فرایندهای ساخت و ساز استفاده کرد.

4 مورد از روش های کوپلینگ میلگرد

کوپلر دارای مدل‌های مختلفی است که هر کدام از این مدل‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند در پروژه‌های عمرانی مختلف مورد استفاده واقع شود. از شناخته شده‌ترین و کارآمدترین روش‌های کوپلینگ میلگرد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

نوع کوپلینگکاربردمزایامعایب
کوپلینگ استانداردقابل استفاده در تمامی قسمت‌های سازهقابل استفاده در میلگردهای با قابلیت چرخشنیاز به میلگرد با سایز ۱۶ تا ۵۰
کوپلینگ گروتیسازه‌های بتنی، دیوارها، رها و ستون‌هاافزایش مقاومت کششینیاز به بتن‌ریزی قسمتی از سر میلگرد
کوپلینگ انتهاییتیرها و ستون‌هاافزایش فضای بتن‌ریزیعدم استفاده در میلگردهای انتظار
کوپلینگ پیچیمیلگردهای انتظار با طول حداکثر ۲۰ سانتی‌مترعدم نیاز به رزوه کردن میلگردهاعدم استفاده در میلگردهای با قطر بیشتر از ۴۰ میلی‌متر
کوپلینگ جوشیاتصال به سازه‌های فلزیعدم نیاز به جوشکاری میلگردهانیاز به مهارت جوشکاری برای اتصال کوپلر
کوپلینگ مخصوص آرماتورهای فشاریآرماتورهای فشاریتقسیم مساوی فشار بین میلگردهانیاز به میلگرد تا سایز ۵۰ میلی‌متر
کوپلینگ موقعیتآرماتورهای ثابتقابل استفاده برای آرماتورهای ثابتقیمت بالا

کوپلینگ استاندارد:

اگر قصد این را دارید که در تمامی قسمت‌های سازه خود تنها از یک کوپلینگ استفاده کنید، باید به سراغ کوپلینگ استاندارد بروید. لازم به ذکر است که کوپلینگ استاندارد در میان برخی از مهندسان ناظر و عمران با نام کوپلر با رزوه راست گرد نیز شناخته می‌شود.

 از جمله دلایل اصلی این نامگذاری می‌توانیم به راست گرد بودن شیارهای پیچی موجود درون ساختار کوپلینگ اشاره کنیم.

یکی دیگر از نکات شایان ذکر در رابطه با کوپلینگ استاندارد این است که شما در صورتی می‌توانید از آن در تمامی قسمت‌های سازه استفاده کنید که میلگردهای استفاده شده در کوپلینگ قابلیت چرخش در ساختار بتن را داشته باشند.

 در انتها لازم است بگوییم که برای تولید کوپلینگ یا کوپلر استاندارد معمولاً از میلگردهایی با سایز ۱۶ الی ۵۰ استفاده می‌کنند و تمامی مراحل ساخت آن به صورت تخصصی و کاملاً مطابق با نیازهای افراد سفارش دهنده نجام می‌شود.

کوپلینگ گروتی:

کوپلینگ میلگرد گروتی یا کوپلر گروتی به صورت معمول در طراحی سازه‌های بتنی، دیوارها و ستون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هنگام استفاده از این کوپلینگ باید دقت کرد که قسمتی از سر میلگرد حتماً باید در بتن قرار بگیرد تا بتوان آن را رزوه کرد.

 این در حالی است که سر دیگر میلگرد که دارای کوپلر است باید به صورت کامل زیر بتن قرار بگیرد یا به اصطلاح درون بتن دفن شود.

کوپلینگ انتهایی:

اگر در پروژه‌های ساخت و سازی خود به دنبال افزایش فضایی جهت افزایش میزان بتن‌ریزی هستین به شما توصیه می‌کنیم تا حتماً از کوپلینگ انتهایی استفاده نمایید. این نوع کوپلینگ میلگرد به دلیل افزایش فضای بتن‌ریزی، کاملاً متناسب برای استفاده در فرایند ساخت تیرها و ستون‌ها در یک سازه می‌باشد.

کوپلینگ پیچی:

 قرار است در قسمتی از سازه خود از میلگرد انتظار استفاده نمایید و طول میلگردهای انتظار شما حداکثر ۲۰ سانتی‌متر می‌باشد؛ یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها جهت اتصال میلگردها به یکدیگر استفاده از کوپلینگ پیچی یا کوپلر پیچی قفل شونده می‌باشد.

از جمله مزایای استفاده از کوپلینگ میلگرد پیچی یا همان کوپلر قفل شونده این است که شما نیازی به رزوه کردن سر میلگردها ندارید؛ همچنین در انتها متوجه این خواهید شد که سطح ستون یا تیر ساخته شده توسط این کوپلر کاملاً یکپارچه است.

در انتها باید این نکته را خاطرنشان شویم که شما برای به اجرا درآوردن کوپلر پیچشی در سازه خود نیازی به داشتن مهارت تخصصی بالایی ندارید؛ زیرا می‌توانید این کوپلر را با استفاده از آچار استاندارد خود به راحتی به اجرا درآورید.

کوپلینگ جوشی:

 از جمله مزایای استفاده از کوپلینگ جوشی میلگرد می‌توانیم به این مورد اشاره کنیم که شما نیازی به جوشکاری میلگردها ندارید زیرا قطعه کوپلر می‌تواند به راحتی و به صورت مستقیم خود به سازه فلزی مورد نظر جوش داده شود؛ در واقع یک سمت کوپلر بخش فلزی سازه شما هست و به سمت دیگر آن میلگرد اضافه می‌شود.

کوپلینگ مخصوص آرماتورهای فشاری:

تقسیم شدن مساوی فشار، میان میلگردها از جمله مزایای استفاده از کوپلینگ مخصوص آرماتورهای فشاری است. به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای به اجرا در آوردن کوپلینگ مخصوص آرماتورهای فشاری باید از میلگردهایی با سایز ۱۰ الی ۵۰ میلی‌متر استفاده کنید.

کوپلینگ موقعیت:

کوپلینگ میلگرد موقعیت دارای قسمت‌ های مختلفی از جمله قسمت نر، قسمت ماده و مهره قفل کننده است. اگر در قسمتی از سازه شما آرماتوری وجود دارد که ثابت است و امکان حرکت دادن آن وجود ندارد بهتر است برای آن از کوپلینگ میلگرد موقعیت استفاده نمایید.

مزایای اتصال میلگرد به روش کوپلینگ چیست؟

در قسمت پیشین مطلب سعی بر این شد تا در رابطه با انواع کوپلینگ و کاربردهای هر یک از آنها توضیح داده شود حال می‌خواهیم شما را با این موضوع آشنا کنیم که اتصال میلگرد به روش کوپلینگ از چه مزایایی نسبت به سایر روش‌ های اتصال میلگرد برخوردار است:

  • صرفه جویی در زمان و هزینه به علت آسان‌تر و سریع‌تر ساخته شدن سازه‌های پیش ساخته در محل آرماتوربندی
  • عدم نیاز به جوشکاری جهت اتصال میلگردها به بخش فلزی سازه
  • کاهش زمان آرماتوربندی سازه
  • کمک به جایگیری صحیح دیوارها و ستون‌ها
  • کاهش مصرف میلگرد
  • افزایش انسجام و یکپارچگی سازه
  • کاهش ازدحام و خمکاری میلگردها در محل اتصالات
  • افزایش ایمنی سازه
  • کاهش ابعاد ستون

کاربرد کوپلینگ میلگرد در سازه‌های مختلف چیست؟

کاربرد کوپلینگ میلگرد تنها مختص به ساخت و ساز بناهای مسکونی نیست و از آن می‌توان در پروژه‌های عمرانی متنوع‌‌تر و بزرگ‌تری نظیر موارد زیر نیز استفاده نمود:

کاربرد های کوپلینگ میلگرد
  • دیوارهای دیافراگمی
  • سازه‌های مرتفع نظیر برج‌ها
  • سدسازی
  • ساخت تونل
  • صنایع پتروشیمی
  • پل‌ها
  • سازه‌های پیش ساخته

آشنایی با نکات کاربردی اجرای کوپلینگ میلگرد

در هنگام به اجرا درآوردن کوپلینگ میلگرد به شما توصیه می‌کنیم تا محافظ لاستیکی آن را تنها از یک طرف جدا کنید و سپس، در بست آن را با استفاده از انگشت یا یک نخ مخصوص دیگر محکم کنید. توجه داشته باشید که این مرحله باید برای تمامی میلگردهای استفاده شده در کوپلینگ انجام شود تا از نشستن گرد و غبار و آلودگی‌های مختلف بر روی آن جلوگیری به عمل آید.

پیش از شروع کار یا هنگام انجام کار اگر متوجه این شدید که سیم‌ های میلگرد دچار زنگ زدگی شده‌ اند، باید آنها را به صورت کامل برطرف کنید.

در انتها به شما توصیه می‌کنیم تا برای آب‌بندی رزوه میلگرد و سایر اتصالات حتماً سر میلگرد را با مواد مخصوص چرب نمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png