جدول وزن تیرآهن

جدول وزن تیرآهن
آچه در این مقاله می خوانید

محاسبه وزن تیرآهن با استفاده از فرمول‌های مخصوص یا جدول وزن تیرآهن از جمله مواردی است که برای بسیاری از افراد در هنگام خرید این مقطع فولادی اهمیت دارد، زیرا با انجام چند محاسبه ساده و تطابق دادن اطلاعات با جدول می‌توان به راحتی از کیفیت محصول خریداری شده و متناسب بودن آن با پرژه‌های مد نظر اطمینان حاصل کرد.

سایز تیرآهنوزن هر متر Kgوزن هر شاخه Kg
۸۶۷۲
۱۰۸.۱۹۸
۱۲۱۰.۴۱۲۵
۱۴۱۲.۹۱۵۵
۱۶۱۵.۸۱۹۰
۱۸۱۸.۸۲۲۶
۲۰۲۲.۴۲۶۹
۲۲۲۶.۲۳۱۵
۲۴۳۰.۷۳۶۹
۲۷۳۶.۱۴۳۴
۳۰۴۲.۲۵۰۷
۳۳۴۹.۱۵۹۰
۳۶۵۷.۱۶۸۶
۴۰۶۶.۳۷۹۶
۴۵۷۷.۶۹۳۲
۵۰۹۰.۷۱۰۸۹
۵۵۱۰۶۱۲۷۲
۶۰۱۲۲۱۴۶۴

وزن تیرآهن در سایزهای مختلف چگونه است؟

انواع مختلفی از سایزهای تیرآهن در بازارهای مربوط به مقاطع فولادی در حال خرید و فروش هستند که هرکدام از آنها با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند برای انجام پروژه‌های ساخت و سازی مختلف به کار گرفته می‌شوند. از این رو در ادامه مطلب سعی داریم تا شما را انواع تیرآهن های موجود در بازار آشنا کنیم:

وزن تیرآهن ۱۲:

یکی از پرکاربردترین سایزهای تیرآهن در ساختمان‌سازی، تیرآهن سایز ۱۲ می‌باشد. این تیرآهن با استاندارد IPE تولید شده و به طور معمول در سقف و ستون بناها استفاده می‌شود. اگر شکل مقطع این تیرآهن صحبت کنیم باید بگوییم این تیراهن سطح مقطعی مانند حرف I انگلیسی دارد.

در رابطه با سایر ویژگی‌های این تیراهن باید اینگونه بگوییم که طول هر شاخه از آن به طور استاندارد ۱۲ متر است. البته توجه داشته باشید تیرآهن‌هایی با طول کمتر از ۱۲ متر نیز در بازار موجود هستند که به آن‌ها تیرآهن نرمال گفته می‌شود. قیمت تیرآهن‌های نرمال نسبت به تیرآهن‌های استاندارد ۱۲ متری کمتر است. در ادامه باید بگوییم که این تیرآهن پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی، وزنی در حدود ۱۲۵ کیلوگرم دارد.

یکی از نکات قابل توجه در رابطه با این تیرآهن این است که تمام مشخصات تیرآهن در مراحل تولید بر روی آن حک می‌شود و خریداران می‌توانند هنگام خرید، مشخصات فنی محصول را مشاهده کنند.

وزن تیرآهن ۱۴:

تیرآهن ۱۴ نیز در کنار تیرآهن ۱۲ جز یکی از پرمصرف‌ترین سایزهای تیرآهن است و همانند سایر محصولات فولادی به صورت شاخه‌ای و با طول مشخص تولید می‌شود. در رابطه با سایر مشخصات این تیرآهن باید اینگونه بگوییم که وزن استانداردی که برای آن در نظر گرفته شده چیزی حدود ۱۵۵ کیلوگرم است.

با بررسی کارخانه‌های تولید کننده تیرآهن ۱۴ می‌توان این نتیجه را گرفت که بیشتر کارخانه‌های تولید کننده درون کشور از استاندارد IPE جهت ساخت این مقطع فولادی استفاده می‌کنند. تیرآهن ۱۴ در انواع مختلف مثل لانه زنبوری، دوبل و نیمه سبک در بازار وجود دارد که وزن آن‌ها با تیرآهن ۱۴ استاندارد متفاوت است.

وزن تیرآهن ۱۶:

تیرآهن ۱۶ یکی از سایزهای محبوب تیرآهن در ساختمان‌سازی است. در بحث صحبت در رابطه ویژگی‌های وزن تیرآهن ۱۶، باید گفت که طول آن استاندارد ۱۲ متر و وزن آن حدود ۱۹۰ کیلوگرم است.

وزن تیرآهن ۱۶ در برندهای مختلف متفاوت است؛ برخی این تیرآهن را با وزن کمتر یا بیشتر از وزن استاندارد جدول اشتال تولید می‌کنند. حتی در بعضی موارد، وزن تیرآهن‌های خریداری شده از شرکت ذوب آهن نیز کمی متفاوت است و سبک‌تر یا سنگین‌تر هستند.

وزن تیرآهن ۱۸:

در هنگام صحبت در رابطه با تیرآهن ۱۸ باید اینگونه بگوییم که وزن این پیراهن با توجه به کارخانه تولید کننده و نوع برندی که دارد می‌تواند متفاوت باشد . تیرآهن‌های ۱۸ که از هر کارخانه ساخته می‌شوند ممکن است وزن‌های مختلفی داشته باشند، اما معمولاً وزن تیرآهن ۱۸ در حدود ۲۲۶ کیلوگرم است.

وزن تیرآهن ۱۸ اصفهان نسبت به تیرآهن‌های ۱۸ از شرکت‌های دیگر، استانداردتر است و با جدول اشتال هماهنگ است. به طور کلی، تیرآهن ۱۸ جز سایزهای متوسط و پرمصرف است و به همین دلیل خریداران تمایل دارند که از وزن تیرآهن ۱۸ آگاه باشند.

وزن تیرآهن ۲۰:

همانطور که از نام تیرآهن ۲۰پیداست، می‌توان آن را در دسته تیرآهن‌های بزرگ و سنگین دسته بندی کرد. این نوع تیرآهن به دلیل سایز بالایی که در ع ساختمان‌ها و پروژه‌های بزرگ استفاده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که این تیرآهن به دلیل وزن بالایی که دارد، از مقاومت بسیار بالایی نیر برخوردار است. وزن تیرآهن ۲۰ اصفهان با طول ۱۲ متر حدود ۲۶۸ کیلوگرم است و وزن هر متر آن تقریباً ۴.۲۲ کیلوگرم است. هنگام خرید تیرآهن ۲۰، مناسب است به وزن آن نسبت به وزن استاندارد جدول اشتال توجه کنید تا تفاوت چشمگیری وجود نداشته باشد. وزن تیرآهن ۲۰ اصفهان به طور کاملاً استاندارد و با جدول اشتال هماهنگ است.

وزن تیرآهن ۲۲:

تیرآهن ۲۲ نیز همانند تیرآهن ۲۰ در دسته تیرآهن‌های سنگین دسته‌بندی می‌شود . اگر بخواهیم یک سایز تقریبی برای این تیرآهن در نظر بگیریم باید گفت که وزن تیرآهن ۲۲ با طول ۱۲ متر چیزی حدود ۳۱۴ کیلوگرم تخمین زده شده است. در ادامه باید گفت که این نوع تیرآهن دارای وز

این مورد استانداردی است که با جدول اشتال هماهنگ است. تیرآهن ۲۲ به عنوان یکی از تیرآهن‌های سنگین شناخته می‌شود که برای پروژه‌های بزرگ و ساختمان‌های عظیم استفاده می‌شود. دلیل این انتخاب، استحکام و مقاومت بالای آن است.

لازم به ذکر است که کارخانه‌های مختلفی در سراسر کشور وجود دارند که در خطوط تولیدی خود، مشغول به تولید این سایز تیرآهن می‌باشند.از این رو وزن ذکر شده در جدول وزن تیرآهن ممکن است کمی با وزن محاسبه شده توسط شما تفاوت داشته باشد.

وزن تیرآهن ۲۴:

یرآهن ۲۴ به عنوان یکی از تیرآهن‌های سنگین با طول‌های مختلف موجود ست و به فروش می‌رسد . باید به این نکته اشاره کنیم که وزن استاندارد در نظر گرفنه شده برای هر شاخه ۱۲ متری از تیر آهن ۲۴، مطابق با جدول وزن تیرآهن چیزی حدود ۳۶۸ کیلوگرم در نظر گرفته شده است .

در هنگام محاسبه وزن تیرآهن ۲۴ به این موضوع دقت داشته باشید که این وزن به دلیل تولید شدن این تیرآهن در کارخانه‌های مختلف ممکن است با عدد ذکر شده در جدول وزن تیرآهن کمی تفاوت داشته باشد .

وزن تیرآهن ۳۰:

تیرآهن سایز ۳۰، یکی از سنگین‌ترین انواع تیرآهن‌هاست که در سازه‌ها و برج‌های بزرگ استفاده می‌شود. وزن یک شاخه تیرآهن ۳۰ با طول استاندارد ۱۲ متر، حدوداً ۵۰۷ کیلوگرم است و وزن هر متر این تیرآهن، تقریباً ۴۲ کیلوگرم است.

منظور از جدول وزن تیرآهن چیست؟

توجه به اطلاعات موجود در جدول وزن تیرآهن از جمله است که بسیاری از افراد را هنگام خرید مقاطع فولادی درگیر خود می‌کند! از طریق تطابق دادن اطلاعات موجود در جدول وزن تیرآهن با تیرآهن خریداری شده می‌توانید به این موضوع پی ببرید که آیا تیرآهن شما از استانداردهای لازم برخودار است یا نه؟!

یکی از رایج‌ترین روش‌های دول وزن تیرآهن این است که شما ابتدا با استفاده از فرمول‌ها و اطلاعات در دسترس ابتدا وزن تیرآهن را محاسبه نمایید و سپس عدد بدست آمده را با عدد موجود در جدول مقایسه کنید.

توجه داشته باشید که به دلیل گستردگی کارخانه‌های تولید کننده تیرآهن در سراسر کشور، عدد به دست آمد توسط شما ممکن است با عدد موجود در جدول تفاوت داشته باشد! لازم به ذکر است که اگر این تفاوت جزئی باشد می‌توان از آن صرف نظر کرد، اما تفاوت زیاد به این معنی است که تیرآهن خریداری شده توسط شما از استاندارد و کیفیت بالایی برخوردار نیست.

توجه داشته باشید که هر یک از تیرآهن‌های خریداری شده ممکن است علاوه بر تولید شدن با استانداردهای مختلفی از جمله IPE، INP، IPB، CPE از سایزهای مختلفی در قسمت طول و بال خود برخوردار باشند که شما در هنگام استفاده از جدول باید آنها را در نظر بگیرید.

سایت Intsel Steel در رابطه با استاندارد های ورق سیاه می‌گوید:

Often there is a mixup when looking at standards for steel, like A36 (that doesn’t specify hardware) and standards for like A325 (specifically for hardware).

You might have thought something along the lines of “the steel looks similar in specification, it should work fine!” It’s true that chemically they’re nearly identical, as well as physical properties like tensile strength. The shape is the biggest difference, as well as purpose. If you find yourself doing this, think again!

معنی متن بالا:

اغلب هنگام بررسی استانداردهای فولاد، اشتباهاتی رخ می‌دهد، مانند A36 (که سخت‌افزار را مشخص نمی‌کند) و استانداردهایی مانند A325 (مخصوص سخت‌افزار).

ممکن است فکر کنید “مشخصات فولاد شبیه به هم است، پس باید به درستی کار کند!” درست است که از نظر شیمیایی و خواص فیزیکی مانند استحکام کششی، تقریباً یکسان هستند. اما شکل و کاربرد آن‌ها، بزرگترین تفاوت است. اگر خودتان را در حال انجام چنین کاری می‌بینید، دوباره فکر کنید!

نحوه محاسبه وزن تیرآهن چگونه است؟

حال اگر پیش از خرید نهایی تیرآهن قصد بررسی ویژگی های آن با استفاده از جدول وزن تیرآهن را دارید، می‌توانید با استفاده از فرمول‌های زیر در قدم اول ابتدا وزن آن را محاسبه نمایید:

فرمول محاسبه وزن تیرآهن IPE:

فرمول تیرآهن به متر × وزن یک متر (از جدول اشتال) = وزن تیرآهن IPE

فرمول محاسبه وزن تیرآهن دوبل (IPB):

(طول تیرآهن IPB x 2) × وزن یک متر (از جدول اشتال) = وزن نهایی تیرآهن دوبل

فرمول محاسبه وزن تیرآهن لانه زنبوری (CPE):

طول تیر لانه زنبوری به متر× وزن یک متر (از جدول اشتال) = وزن نهایی تیر لانه زنبوری

تیرآهن در وزن‌های مختلف را از کجا تهیه کنیم؟

شما برای خرید تیرآهن با کیفیت، ستاندارد و قیمت مناسب می‌توانید در ساعات اداری با دفتر پخش مقاطع فولادی هایرون (رفیع آهن پارس) تماس بگیرید و در صورت نیاز از مشاوره کارشناسان و مشاوران فروش ما بهره‌مند شوید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png