مهار دیوار با میلگرد چگونه انجام می شود؟ دلایل این کار چیست؟

مهار دیوار با میلگرد چگونه انجام می شود؟ دلایل این کار چیست؟
آچه در این مقاله می خوانید

مستحکم سازی دیوارهای در ساخت یا تعمیر و نوسازی دیوار های سازه های قدیمی سازه ها از جمله اقداماتی مهمی است که در پروژه های ساخت و ساز از طریق روش مهار دیوار با میلگرد انجام می‌گردد.
لازم به توجه است که با در نظر گرفتن مواردی همچون میزان بار وارده به دیوار این روش جزء یکی از مطمئن ترین روش های موجود جهت مسلح سازی و ایمن سازی دیوار است.
در روش مهار دیوار با میلگرد در اثر قرار گرفتن میلگرد در ساختار تقریبا مقاوم دیوار بتنی، خواص مکانیکی آن از جمله استحکام و توانایی تحمل تنش در آن تا حد قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند.

آشنایی با روش های مهار دیوار با میلگرد

با توجه به افزایش استفاده روش مهار دیوار با میلگرد در پروژه های ساخت و سازی روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. در هنگام انجام عملیات مهار دیوار با میلگرد  آشنایی داشتن با ویژگی‌های مختلف میلگرد از جمله وزن آن می‌تواند تا حد بسیار زیادی این پروسه را برای انجام دهندگان آن آسان‌تر کند. از این رو توصیه می‌شود تا قبل از انجام این کار حتماً اطلاعات لازم  در رابطه با وزن میلگرد را (با استفاده از فرمول یا جدول وزن میلگرد) به دست آورید.
لازم به ذکر است که در تمامی روش های موجود جهت انجام این کار از میلگرد آجدار بجای میلگرد ساده جهت ایجاد استحکام و مقاومت بیشتر استفاده می‌شود. از جمله این روش ها می‌توانیم به موراد زیر اشاره کنیم:

روش های مهار دیوار با میلگرد

مهار دیوار با میلگرد به شکل عمودی:

همانطور که از اسم این روش پیداست در آن میلگردها جهت مهار دیوار بصورت عمودی در بتن قرار می‌گیرند.
یکی از نکات مهم در رابطه با این روش این است که میلگردهای آجدار باید بصورت کامل درون بتن قرار بگیرند و تمامی بخش های آنها با ملات پوشانده شود.
در این حالت پوشانده شدن تمام میلگرد با بتن یا همان ملات نقش قابل توجهی در ایجاد پیوستگی میان بتن و میلگرد خواهد داشت.

مهار دیوار با میلگرد به شکل افقی:

در روش مهار دیوار با میلگرد بصورت افقی، یک کلاف میلگرد به شکل خرپا یا نردبان با ضخامتی حدود ۴ الی ۶ میلیمتر در مکان های تعیین شده از دیوار قرار می‌گیرد؛ با توجه به اینکه در این حالت اتصال میلگردها به یکدیگر از طریق قلاب انجام می‌شود باید در انتخاب نوع و کیفیت میلگردها حساسیت بالایی به خرج داد.
توجه داشته باشید که دقت نکردن به نوع و کیفیت میلگرد در مهار دیوار با میلگرد به شکل افقی، نه تنها باعث افزایش مقاومت دیوار در نظر گرفته شده نمی‌شود بلکه استحکام آن را کاهش می‌دهد. از این رو انتخاب میلگرد یکی از مراحل حساس در هنگام مهار دیوار با میلگرد در نظر گرفته می‌شود.

در یک پروژه ساخت و ساز یا تعمیراتی اگر تصمیم به افزایش مقاومت دیوار یا تعمیر آن با بکارگیر روش مهار مهار دیوار با میلگرد گرفته شود، مهندسین عمران باید با در نظر گرفتن شرایط مختلف بهترین عملکرد را از خود ارائه دهند.
از جمله این عملکردهای مهم می‌توان به حفظ حداکثر فاصله برای قرارگیری میلگرد خرپا میلگرد نردبانی اشاره کرد.

نحوه کاشت میلگرد جهت مهار دیوار چگونه است؟

با توجه به مواردی که در قسمت قبلی مطلب به بررسی آن پرداختیم، میلگرد ها به دو صورت عمودی و افقی جهت کاشت مهار دیوار در بتن آن کاشته می‌شوند. بطور کلی می‌توانیم مراحل کاشت میلگرد جهت مهار دیوار را به صورت زیر بیان کنیم:

  • تعین کردن محل اتصال گیره و بست بر روی ستون با استفاده از نقشه ساختمانی در دسترس
  • ایجاد سوراخ در مکان های مشخص شده نصب رول پلاک بر روی آنها
  • متصل کردن بست ها و گیره با استفاده از پیچ های محکم در محل رول پلاک ها و قرار دادن قلاب بر روی آنها
  • کاشت بیلت در محل اتصال وادار با کمک گیری از وادارهای میانی مرتفع دیوار

دلیل استفاده از میلگرد در مهار دیوار چیست؟

هنگام انجام پروژه های عمرانی روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان اقدام به مستحکم سازی دیوار و در نهایت افزایش عمر مفید دیوار و سازه نمود.
با وجود روش های مختلف مهار دیوار، استفاده از میلگرد در مهار دیوار به علت تاثیرگذاری بسیار بالا همواره یکی از روش های در دسترس برای مهندسین شناخته می‌شود. از جمله ویژگی های میلگرد که منجر به استفاده از آن در فرایند مهار دیوار شده است، می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت و استحکام بالا
  • انعطاف پذیری مناسب
  • قابل برش آسان
  • خاصیت جوش پذیری مناسب
  • قابلیت پوشش دهی
  • قابلیت بازیافت

شایان به توجه است جهت با کیفیت تر انجام شدن فرایند مهار دیوار با میلگرد باید از میلگردهای استفاده کرد در برابر عوامل مختلف از جمله شرایط آب و هوایی از خود مناسبی نشان دهند. از این رو در هنگام انجام این کار از میگلردهایی با پوشش اپوکسی یا پوشش ضد زنگ استفاده می‌کنند.
توجه نکردن به میزان مقاومت میلگرد در برابر شرایط آب و هوایی مختلف منجر به صرف هزینه های مربوط به بازرسی و تعمیر آن خواهد شد.

مهار دیوار با وال پست چگونه است؟

همانطور که در قسمت های قبلی به بررسی آن پرداختیم، به غیر از مهار دیوار با میلگرد روش های دیگری نیز وجود دارند که مهندسین عمران با استفاده از آنها اقدام به مستحکم سازی و افزایش طول عمر مفید دیوار می‌کنند.
با توجه به اینکه مهار دیوار با میلگرد زء یکی از برترین و کاملترین روش های مهار دیوار است؛ در این بخش از مطلب قصد داریم تا شما را با یکی دیگر از روش های مهار دیوار یعنی روش وال پست آشنا کنیم.
وال پست ها به عنوان کلاف هایی با طول مشخص جهت مهار دیوار درون اسکلت دیوار قرار می‌گیرندو علاوه بر افزایش استحکام و دوام دیوار نقش قابل توجهی در یکپارچه شدن ساختار آن نیز دارند.
اگر شما در ذهن خود با سوال ” وال پست ها چگونه باعث افزایش مقاومت دیوار می‌شوند؟” مواجه هستید در پاسخ آن باید اینگونه بگوییم که وال پست ها با منتقل کردن نیروهای ناشی از وزش باد های شدید با زلزله به اسکلت اصلی ساختمان از فرو ریختن یا وارد شدن آسیب های مختلف به آن جلوگیری می‌کند.

مقایسه روش مهار دیوار با میلگرد و وال پست

حال که با دو روش جهت مهار دیوار و افزایش طول عمر مفید آن آشنا شده اید؛ با بررسی جدول ذیل می‌توانید این را دریابید که کدام یک از این روش ها جهت بکارگیری در پروژه های ساخت و ساز ی پروژه های تعمیراتی موثر تر و به صرفه تر می‌باشند.

ویژگی هااستفاده از میلگرداستفاده از وال پست
سهولت در نصبکمتربیشتر
کمک به کاهش وزن سازهبیشترکمتر
میزان استحکام و مقاومتبیشترکمتر
میزان مقاومت در برابر شرایط خارجیبیشترکمتر

بررسی نکات مهم جهت مهار دیوار با میلگرد

از آنجایی که مهار دیوار با میلگرد جزء یکی از کار های حساس محسوب می‌شود بهتر است تا افراد متخصص به انجام این کار در هنگام نصب آن نکات زیر را در نظر داشته باشند:

  • بهتر است جهت درگیری بیشتر مصالح با بتن از میلگرد آجدار استفاده شود.
  • در هنگام کار گذاشتن میلگرد ها در بتن به این مورد توجه کنید که آنها به خوبی با بتن پوشش داده شده باشند.
  • در مهار دیوار با میلگرد بصورت افقی توجه داشته باشید که میلگرد خرپایی از مقاومت بالاتری نسب به میلگرد نردبانی برخوردار است.
  • در این روش لازم است به فاصله میان میلگرد های کاشته شده از هم توجه ویژه ای نشان داده شود.
  • در این روش علاوه بر میلگرد به سایر ابزار های تخصصی ساختمان نیز نیاز است.

مقدار افزایش دوام سازه پس از مهار دیوار با میلگرد چقدر است؟

یک دیوار بتنی خود به تنهایی از مقاومت تقریبا بالایی نسبت به سایر مدل های دیوار برخوردار است. پس می‌توان به راحتی این نتیجه را گرفت در صورتی که میلگردی با داشتن ویژگی هایی همچون استحکام بالا و مقاومت در برابر شرایط محیطی درون آن قرار بگیرد، قادر است مقاومت آن دیوار را تا دو برابر افزایش دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png