مرحله آرماتوربندی

مرحله آرماتوربندی
آچه در این مقاله می خوانید

آرماتوربندی به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های در حال انجام در صنعت ساختمان سازی به معنی  به کار بردن میلگردهای فولادی در سازه‌های بتنی است. این میلگردها به عنوان آرماتورها شناخته می‌شوند و یکی از اصلی‌ترین  آن‌ها تقویت و تقویت بتن است. از آنجایی که بتن توانایی محدودی در تحمل نیروهای کششی دارد، استفاده از میلگردها برای تقویت بتن ضروری است.

آشنایی بیشتر با فرایند آماتوربندی 

در فرآیند آرماتوربندی، میلگردها به دستور مهندسین سازه، به شکل شبکه‌ها یا دسته‌هایی در داخل بتن قرار می‌گیرند. این میلگردها در نقاط خاصی از سازه قرار داده می‌شوند، مثلاً در نقاطی که تحمل فشار بیشتری نیاز است یا در نقاطی که قرار است نیروهای کششی عمل کنند، میلگردها با طراحی مناسب و با توجه به نیازهای سازه، قرار می‌گیرند.

در آرماتور بندی از چه موادی استفاده می شود؟

مواد معمولاً برای ساخت آرماتورها از فولاد با استحکام بالا استفاده می‌شود، زیرا فولاد توانایی بالایی در تحمل فشار و کشش دارد. این میلگردها با فشار و کشش نیروهایی که به سازه وارد می‌شود، برخورد می‌کنند و بتوانند به سازه کمک کنند تا استحکام و پایداری لازم را برای مقابله با نیروهای خارجی داشته باشد.

در نتیجه، آرماتوربندی یک فرآیند اساسی و حیاتی در ساخت سازه‌های بتنی است که باعث افزایش قدرت و استحکام آن‌ها می‌شود و به سازه‌ها امکان می‌دهد تا با بارهای خارجی مختلف مقاومت کنند.

مزایا انجام آرماتوربندی کدام‌اند؟

آرماتوربندی یک مرحله مهم در ساخت سازه‌های بتنی می‌باشد. از این رو در این بخش از مطلب قصد داریم تا در مورد برخی از مزایا انجام این کار صحبت کنیم:

  • افزایش استحکام بنا
  • کاهش میزان تغییر شکل های ناخواسته
  • کاهش وزن سازه
  • افزایش ایمنی سازه
  • کمک به استفاده بهینه از فضاهای بتنی

آشنایی با مراحل آرماتوربندی

و بعد در رابطه با جزئیات فرایند آرماتوربندی تا حد بسیار زیادی به ساختار سازه و هدف شما از ساخت آن دارد؛ اما با این حال برخی از مراحل اصلی آرماتوربندی شامل موارد زیر است:

مراحل آرماتور بندی

مرحله اول: طراحی مشخص کردن اجزا ساختمان

در مرحله اول آرماتوربندی مهندسان عمران باید یک طراح کلی یا ماکت از نمای کلی ساختمان ارئه بدهند. پس از تایید شدن نقشه نهایی، حال نوبت به این می‌رسد که مهندسان سازه با انجام تحلیل‌های مختلف، ساختار آرماتوربندی را مناسب با نیازها و شرایط خاص سازه را طراحی می‌کنند. لازم به ذکر است که این فرآیند طراحی با استفاده از روش‌های پیشرفته و نرم‌افزارهای مخصوص، به دست آوردن سازه‌ای با عملکرد بهینه و ایمن را تضمین می‌کند.

مرحله دوم: انتخاب میلگرد مورد نیاز

در دومین مرحله از مراحل آرماتوربندی شما باید به سراغ انتخاب میلگرد مناسب بروید. در این مرحله توجه داشته باشید که شما باید سایز میلگرد را با توجه به نوع پروژه خود انتخاب نمایید! این به این معنی است که اگر پروژه شما یک پروژه کوچک از باید از میلگردهای با سایز کمتر استفاده کنید و اگر پروژه شما یک پروژه بزرگ است باید از میلگردهای سایز بزرگ استفاده نمایید.

شما برای پی بردن به این موضوع که کدام میلگرد متناسب با آرماتوربندی سازه شماست، می‌توانید روش‌های محاسبه وزن میلگرد استفاده کنید.

مرحله سوم: دریافت مشاوره از طراح و نقشه‌کش

س از خرید میلگردها به شما توصیه می‌کنیم تا در رابطه با مناسب بودن نوع آنها بار دیگر با طراح و نقشه کش سازه صحبت کنید تا آنها پس از بررسی هدف شما از ساخت سازه، مناسب بودن آنها را تایید کنند.

مرحله چهارم: مشخص کردن روش آرماتوربندی

با توجه به نوع خاص هر سازه بتنی، روش‌های گوناگونی برای خم کردن میلگرد و آرماتور وجود دارد. تصمیم در مورد استفاده از کدام روش، معمولا به سلیقه و ترجیحات شخص یا متخصص بستگی دارد. افرادی که آرماتورها را می‌بندند، ممکن است به دلخواه خود از یکی از سه روش منظم، روش کراواتی و روش گره زدن استفاده کنند.

بسیاری از افراد متبحر در انجام آرماتوربندی، از جوشکاری هنگام انجام آن پرهیز می‌کنند زیرا جوشکاری ممکن است باعث بروز مشکلت مختلفی همانند از دست دادن صافی و یکنواختی سطح آرماتور و حساس شدن آن نسبت به ضربه شود.

مرحله پنجم: قرار نحوه قرارگیری آرماتور

در این مرحله از مراحل آرماتوربندی،میلگردهای فولادی، به عنوان ستون‌های اصلی یا قوس‌های تقویت کننده در سازه‌های بتنی، قرار می‌گیرند. انتخاب میلگردهای بزرگ برای ستون‌های بلند از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا آرماتورهااین میلگردها باید توانایی تحمل فشارها و نیروهای عملیاتی را داشته باشند.

برای انجام آرماتوربندی در برخی موارد، می‌توان از میلگردهای پیش‌ساخته نیز استفاده کرد که با استفاده از تجهیزات مخصوص، به شکل و ابعاد دقیق مورد نیاز سازه تولید می‌شوند.

در انتها توجه داشته باشید از آنجایی که آرماتوربندی جز یکی از مراحل مهم ساخت یک سازه محسوب می‌شود، باید برای انجام آن حتماً از یک شخص باتجربه کمک گرفت! به طور کلی، آرماتوربندی یک فرآیند حساس و پیچیده است که نیازمند دقت و تخصص فراوان است تا از عملکرد بهینه‌ی سازه و ایمنی آن اطمینان حاصل شود.

چک کردن مجدد آرماتورها در فرایند آرماتور بندی

مرحله ششم: چک کردن مجدد آرماتورها

یکی از مراحلی که مهندسان طراح و ناظر بسیار بر روی آن تاکید دارند، چک کردن چندباره آرماتورها قبل از انجام فرایند بتن ریزی است. زمانی که آرماتورها قبل از ریزی بتن مورد بررسی قرار می‌گیرند، این امر به عنوان یک مرحله حیاتی در فرآیند ساخت معرفی می‌شود.

تاکید بسیار بالا برای انجام دادن این مرحله به این دلیل است که آرماتورها در صورت ثابت نشدن، ممکن است در حین جابجایی و نصب با مشکلات و خساراتی مواجه شوند. بنابراین، هنگامی که کارگران بر روی آرماتورها قدم می‌گذارند، باید با دقت بسیاری این کار را انجام دهند تا خسارتی به آرماتورها وارد نشود. این اقدام می‌تواند به دوباره بستن آرماتورها با استفاده از سیم مفتول منجر شود و از این طریق، اطمینان حاصل شود که آرماتورها به درستی و با استحکام در محل قرار گرفته‌اند.

با توجه به موارد ذکر شده ، تاکید بر بررسی دقیق و چندباره‌ی آرماتورها قبل از ریزی بتن، نشان از اهمیت این مرحله در ساخت سازه‌های بتنی دارد و نیازمند دقت و توجه مداوم به جزئیات فنی و اجرایی آن می‌باشد.

مرحله هفتم: قراردادن قالب و بتن‌ریزی

در آخرین مرحله آرماتوربندی، لازم است قالبی را در محل مناسب قرار دهند و سپس اطراف آن را با بتن پر کنیم. معمولاً در این مرحله از قالب‌های فلزی استفاده می‌شود که شکل‌ها و ابعاد مختلفی دارند و یکی از حسن‌های آن این است که می‌توان با کمک آن‌ها می‌توان ستون‌های استوانه‌ای را تشکیل داد.

در واقع استفاده از قالب‌های فلزی برای بتن ریزی، امکان ساختاردهی دقیق‌تر به بتن و شکل‌دهی به ستون‌ها را فراهم می‌کند. این قالب‌ها با توجه به نوع و اندازه ستون مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توانند از جنس‌ها و اشکال مختلفی باشند، از جمله استوانه‌ای، مستطیلی، مربع و غیره.

توجه داشته باشید که کل هدف اصلی از قالب‌گذاری، ایجاد یک محیط مناسب برای ریزی بتن به گونه‌ای است که بتواند شکل نهایی و مورد نظر ستون را به درستی بپذیرد. انتخاب و طراحی قالب‌ها نیازمند دقت و دانش فنی است تا از ایجاد ستون‌های با کیفیت و استحکام بهره‌برده شود.

 انواع میلگردهای مورد استفاده در آرماتوربندی کدامند؟

به طور معمول می‌توان از میلگردهای مختلفی از جمله میلگرد ساده، میلگرد آجدار ، میلگرد تقویتی و … جهت آرماتوربندی یک سازه استفاده کرد.  برای متصل کردن این میلگردها به یکدیگر در انتها از کابل‌های فولادی استفاده می‌کنند که توانایی تحمل تنش بسیار بالایی دارند.

شما جهت هریک از این مقاطع فولادی می‌توانید با شرکت هایرون (رفیع آهن پارس) تماس بگیرید و در صورت نیاز از مشاوره کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png