زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت؟

زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت؟
آچه در این مقاله می خوانید

پس از خریداری یک زمین ۲۰۰ متری برای اینکه متوجه شوید، می‌توان آن را به شکل آپارتمان چند طبقه ساخت تنها کافیست تا با مراجعه به شهرداری بخواهید تا تراکم منطقه مسکونی محل قرارگیری زمین شما را محاسبه کنند و پیش نویس پروانه ساختمان را به شما تحویل دهند. با اینکه روش ذکر شده یکی از ساده‌تری راه حل‌ها برای دریافت پاسخ سوال ذکر شده می‌باشد، بسیاری از افراد تمایل دارند تا خود به تنهایی و بدون مراجعه به هیچ ارگانی به پاسخ دست پیدا کنند.

جهت دستیابی به پاسخ این سوال که ضریب اشتغال زمین شما چقدر است تنها کافیست تا یک ساختمان تازه از در کوچه خود در نظر بگیری و از اطلاعات آن ساختمان برای تخمین در اشتغال، تعداد طبقات و میزان پیشروی ساختمان خود استفاده کنید. اگر شما یک زمین ۲۰۰ متری با حداقل عرض ۱۰ و حداقل طول ۲۰ داشته باشید، در یک منطقه آپارتمان نشین در تهران می‌توانید به راحتی مجوز ساخت یک آپارتمان ۶ طبقه برروی پیلوت را کسب کنید. این در حالی است که اگر زمین شما در یک منطقه ویلایی نشین یا یک منطقه با بافت قدیمی باشد، نمی‌توانید اقدام به اخذ مجوز در رابطه با ساخت آپارتمان چند طبقه در آن نمایید.

مراحل اخذ مجوز در رابطه با ساخت طبقه اضافی چیست؟

گاهی اوقات صاحبین پروژه‌های ساختمانی به دلایل مختلفی از جمله تراکم جمعیت اقدام به ساخت آپارتمان‌هایی با تعداد طبقات بالاتر از حد مجاز می‌کنند. دریافت مجوز برای ساخت تعداد طبقات بشتر از حد مجاز معمولا جز فرایندهای پیچده و حساس طبقه‌بندی می‌شود و نیاز به طی کردن مراحل قانونی متعددی دارد.

مجوز مربوط به ساخت طبقات اضافه مجوز اضافه اشکوب نام دارد و شهراری نسبت به صادر کردن آن حساسسیت و سخت‌گیری ویژه‌ایی را از خود نشان می‌دهد. شما در صورت مواجه با این حساسیت‌ها می‌توانید از بندها تبصره‌هایی که در این مور وجود دارد کمک بگیرید. در جدول زیر تلاش کریم تا در مورد ۴ مرحله اصلی اخذ این مجوز و جزییات هر مرحله از آن توضیح دهیم:

نام مرحلهجزئیات ملزم به انجام هر مرحلهشرح انجام هر مرحله
تحلیل اولیه موقعت ملک۱- بررسی وضعیت مربوط به ثبت ملک
۲- بررسی وضعیت ملک
۳- بررسی قوانین شهرداری منطقه
۴- بررسی ابعاد و شکل زمین
۱- گرفتن استعلام از اداره ثبت احوال جهت مطمئن شدن از حقیقی بودن مالکیت ملک و مشارکتی نبودن آن
۲-بررسی وضعیت پی ساختمان توسط مهندسین عمران جهت اطمینان پیدا کردن از ظرفیت تحمل بار سازه
۳-در نظر گرفتن عرض و تراکم ساختمانی کوچه و مطابقت دادن درخواست صاحب ملک با قوانین شهرداری
۴-بررسی متناسب بودن ابعاد و شکل زمین سازه برای سات طبقات اضافه برروی آن بطوری که برای ساختمان‌های مجاور مزاحمت ایجاد نشود
تهیه نقشه معماری و نقش سازه و خذ مجوزهای لازم۱- دریافت نقشه معماری و نقشه سازه
۲- دریافت مجوز ساخت
۳- دریافت سایر مجوزهای لازم
۱-نقشه‌های دقیق سازه باید توسط مهندسین معمار و عمران تهیه شوند
۲-با ارائه نقشه‌های دریافت شده به شهرداری باید مجوزهای لازم برای ساخت طبقات اضافه اخذ شود
۳-پس از دریافت مجوز اصلی گاهی اوقات ممکن است باز به اخذ مجوزهای دیگری داشته باشید ک از جمله آنها می‌توان به مجوز میراث فرنگی اشاره کرد
اجزا و نظارت بر پروژه۱- انتخاب پیمانکار پروژه
۲- شروع اجرا عملیات ساختمانی
۳- کنترل کیفیت پیشبرد پروژه
۱-در این مرحله شما باید یک پیمانکار واجد شرایط و دارای مجوز را برای پیشبرد پروژه‌های خود انتخاب کنید
۲- در این مرحله انجام پروژه را با نظارت مهندسین مربوطه شروع کنید
۳-در تمامی مراحل انجام پروژه نیاز است تا کفیت مصالح ساختمانی، عملیات جوشکاری و … مورد بررسی قرار بگیرد
پایان کار و اخذ گواهی‌های مربوط۱- انجام بازرسی‌های نهایی
۲- اخذ گواهی‌های مربوط به انشعابات
۱-در انتها کار مهندسین ناظر باید فرایند انجام شدن پروژه را مورد بررسی قرار دهند تا در صورت وجود نقص، افراد مربوطه اقدام به رفع آن کنند
۲- پس از اتمام پروژه و طی شدن تمامی مراحل مربوطه می‌توانید برای دریافت انشعابات گاز و برق اقدام کنید

عوامل تاثیرگذار در تعیین تعداد واحدهای هر طبقه کدام‌اند؟

پس از انتخاب یک زمین ۲۰۰ متری و یافتن پاسخ این سوال که ” در زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت؟” ممکن است در مرحله بعدی این سوال برای شما مطرح شود که “چگونه می‌توان تعداد واحدهای مجاز برای هر طبقه را تعیین کرد؟” شما با در نظر گرفتن ۵ عامل ذکر شده در بخش زیر، می‌توانید به راحتی با عوامل تاثیرگذار در تعیین تعداد واحدهای هر طبقه آشنا شوید:

یک: موقعیت مکانی قرارگیری زمین در شهر

موقیت قراگیری زمین ساخت آپارتمان در شهر از جمله یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در تعین تعداد واحدهای آن می‌باشد. بسیاری از مالکین سازه با در نظر گرفتن تراکم جمعیت و شرایط مالی مردم در محل ساخت آپارتمان، اقدام به کاهش مساحت هر طبقه و افزایش تعداد واحدهای آن می‌کنند. لازم به ذکر است که این تفکر برای ساخت آپارتمان در تمامی نقاط شهر صدق نمی‌کند؛ زیرا بسیای از افراد به خصوص در منطقه‌های بالاتر تمایل به خرید خانه‌هایی با متراژ بالاتر و تعداد واحدهای کمتر دارند.

شما برای پیشبرد پروژه‌هایی از این قبیل تنها کافیست تا همراه با کارفرما به چندین مغازه املاک در محل مراجعه کنید و با انجام چند پرس‌ و جو ساده به این نتیجه می‌رسید که افراد ساکن در آن محله بیشتر خواهان چه نوع خانه‌هایی هستند.

دو: مساحت زمین در حال ساخت به همراه درصد اشتغال مجاز ساختمان

به این مورد توجه داشته باشید که با افزایش مساحت زمین در حال ساخت، بدون شک مکان افزایش تعداد واحد نیز در آن بالا می‌رود. اگر بخواهیم ای مسئله را درقالب یک مثال توضیح دهیم می‌توان گفت که اگر شما یک زمین ۲۰۰ متری داشته باشید، درصد اشتغال مجاز واحد شما چیزی حدود ۱۰۰ متر می‌شود که در این حالت شما می‌توانید در هر طبقه اقدام به ساخت یک واحد ۱۰۰ متری یا دو واحد ۵۰ متری نمایید.

سه: موقعیت قرارگیری زمین (شمالی یا جنوبی بودن)

شاید این مورد برای برخی از افرادی که اطلاعات کافی در زمینه عمران و ساخت و ساز ندارند کمی عجیب به نظر برسد اما موقعیت جغرافیایی زمین از نظر شمالی یا جنوبی بودن از جمله دیگر عواملی است که در تعیین تعداد واحدهای هر طبقه نقش دارد. در صحبتی کمی تخصصی‌تر باید بگوییم که در ساختمان‌های جنوبی امکان دسترسی به منبع نور از هر دو سمت سازه وجود دارد از این رو شما می‌توانید در هر طبقه از آن اقدام به طراحی دو واحد با نورگیری عالی نمایید.

اما از طرفی دیگر، سازه‌های بنا شده در موقیعت شمالی تنها از که سمت به نور دسترسی دارند و به همین دلیل بهتر است تا شما در طراحی‌های اولیه خود، برای طبقه تنها یک واحد در نظر بگیرید. در اثر ساخت دو واحد در ساختمان‌های شمالی یکی از واحدهای از نورگیر عالی برخوردار خواهد بود در حالی که واحد دیگر هیچ دریافت نوری ندارد. توجه داشته باشید که در این حالت واحد مشرف به بخش حیاط و دریافت کننده نور از آن از قیمت و ارزش بالاتری برخوردار خواهد بود.

چهار: ابعاد زمین (بر زمین)

از جمله دیگر عوامل مهمی که در تعیین تعداد واحدهای هر طبقه نقش دارند، می‌توان به عرض زمین اشاره کرد. اگر شما قصد طراحی دو واحد ر ر طبقه را دارید با نقشه‌کشی خود را به گونه‌ایی انجم دهید که واحدهای طراحی شده علاوه بر قرینه بود با یکدیگر هم ارزش نیز باشند. برای طراحی دو طبقه در یک واحد، روش اصولی این ست که دو واحد به گونه‌ایی که هر یک از آنها نصف عرض و تمام طول را اشغال کرده باشد، طراحی شود.

پنج: محدودیت تامین پارکینگ و انباری

اگر طراحی سازه شما اصولی باشد هر یک از واحدهای شما باید به یک پارکینگ و انباری دسترسی داشته باشد. در واقع شما با تخمین تعداد پارکنیگ‌ها یا انباری‌های می‌توانید به راحتی به این نتیجه برسید که تعداد واحدهای هر طبقه چند عدد باشد بهتر است؟! اگر قصد افزایش تعداد واحد در هر طبقه را داری اما می‌توانید برای هر واحد پارکینگ بدون مزاحمت احداث کنید می‌توانید از یکی از این دو راه احداث پارکینگ زیرزمینی یا کاهش تعداد واحدهای هر طبقه استفاده کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات هایرون


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png
مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

مراحل تولید ورق فولادی و مواد اولیه

بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سال‌های اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ و انواع آن

ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد چیست؟ انواع آن کدامند چه کاربردها و مشخصاتی دارند؟

میلگرد از اساسی‌‌ترین مصنوعات خام صنعتی به شمار می‌رود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعه‌سازی و ماشین‌سازی میلگرد اصلی‌‌ترین خوراک خام به شمار می‌رود.میلگرد در صنایع ساخت و ...

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه می‌شود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...

نیاز به مشاوره دارید؟


https://hironco.com/wp-content/uploads/2020/10/0_.png