دیوار دیافراگمی که با نام دیوار دوغابی نیز ساخته میشود جهت اهداف مختلفی از جمله محافظت کردن از دیوار بتنی و جلوگیری کردن از ریزش دیوار گود در محل تعیین شده نصب میشود.
نصب دیوار دیافراگمی یا دیوار دوغابی به عنوان یکی از موثرترین و بهترین روش های محافظت کردن از گود، ممکن است گاهی اوقات از طریق ترکیب شدن با روش های دیگری از جمله تاپ دوان ( ساخت بالا به پایین) انجام شود.
باید اینگونه بگوییم که معمولا مستطیل شکل هستند و در کنار پانل های مجزایی که دارند، در نهایت توانایی تشکیل یک دیوار پیوسته و واحد را خواهد داشت.
شکل مستطیل گونه این دیوار منجر به این میشود تا بتواند مقاومت فوقالعاده ایی از خود در برابر نیروهای کششی و فشاری وارده از خود نشان دهد.
این دیوار پرکاربرد میتواند حداکثر دارای عمق ۱۰۰ متر و ضخامت ۴۵ الی ۱۵۰ سانتی متر و طول دو الی سه متر باشد .
مراحل نصب دیوار دیافراگمی به صورت خلاصه در سه مرحله انجام میشود اما از آنجایی که تمامی این مراحل نصب باید با دقت و دانش فنی بسیار بالایی انجام شوند، ما در این بخش از مطلب تلاش داریم تا شما را به صورت تخصصی تر هر یک از این سه مرحله آشنا کنیم:
دیوار راهنما که با اهداف مختلفی از جمله حمایت کردن از آرماتور فولادی، جلوگیری از افزایش میزان خاک ریزی، حفظ پایستگی دیوار دیافراگمی و کنترل تراز پانل ها نصب میشود از طریق گرفتن دو تیر موازی بتنی مجاورت یکدیگر ساخته میشود.
لازم به توجه است که شرایط افزایش ارتفاع دیوار راهنما با توجه به شرایط مختلفی از جمله افزایش سطح آبهای زیرزمینی و سطح خاک نصب دیوار دیافراگمی متفاوت است.
حفاری مستطیل شکل پانلهای دیوار دیافراگمی با استفاده از گیره های مکانیکی و گیرههای هیدرولیکی متصل به طناب جرثقیل انجام میشود.
دستگاههای خندق کن چنگالی با حرکت گیره های خود در هنگام حفاری میتوانند به راحتی خاک را به سبک هایی از پیش تعیین شده هدایت کنند.
لازم به توجه است که پس از اتمام فرایند حفاری پانل ها جهت جلوگیری از افزایش میزان خاک ریزی از دوغاب پلیمری یا بتونیت استفاده میکنند.
اگر بخواهیم کمی بیشتر در رابطه با این مرحله از نصب دیوار دیافراگمی صحبت کنیم باید گفت که برای حفاری کردن پانل ها میتوان از تیر های والا یا بلوک های مهار استفاده کرد تا زمان انجام و پیچیدگی فرایند گودبرداری را کاهش داد.
استفاده از این دستگاه ها نسبت به استفاده از دستگاه های ترنچر که نیاز به انجام محاسبات پیچیده زمین شناسی و ریاضی دارند بسیار آسان تر است. بطور کلی باید بگوییم که دستگاهی که از آنها میتوان جهت حفاری کردن پانل ها استفاده نمود، علاوه بر دستگاه های ذکر شده دستگاه های هیدروفرز و گراب نیز میباشند.
در این مرحله پیش از انجام بتن ریزی باید نصب قفسههای آرماتور در قسمت حفاری شده انجام شود. لازم به ذکر است که اگر قسمت حفاری شده عمیقتر باشد ممکن است که قفسه آرماتور استفاده شود.
پس از قرارگیری آرماتورها در محل تعیین شده با استفاده از لوله های مخصوص فرایند بتن ریزی انجام میشود.این لوله های مخصوص از بروز مشکلاتی از جمله ترک خوردن بتن در آینده جلوگیری خواهد کرد.
در انتها باید این نکته را ذکر کنیم که پس از اتمام یافتن فرایند بتن ریزی، بتونیت استفاده شده در مرحله قبلی از محل نصب شده خود خارج میشود تا مجددا در پروژه های عمرانی دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.
دیوار های دوغابی بصورت معمول میتوانند به حالت پیش ساخته، پیش تنیده و پس کشیده آشنا شوند. از جمله مزایا هر یک از این حالت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از جمله مهمترین مزایای ساخت دیوار دیافراگمی که در قسمت های پیشین مطلب چندین مرتبه به آن اشاره شد میتوان به افزایش استحکام گود اشاره کرد. اما باید توجه داشته باشید که مزایای ساخت دیوار دیافراگمی تنها در این یک مورد خلاصه نمیشود و ساخت این دیوار شامل مزایای دیگری از جمله موارد زیر نیز میباشد:
در کنار مزایا ذکر شده در رابطه با نصب دیوار دیافراگمی باید بگوییم که نصب این دیوار دارای معایب زیر میباشد:
بی شک، کاربرد گسترده صفحات فولادی در صنایع مختلف در سالهای اخیر نشان دهنده توانایی یک کشور در عرصه فناوری و تولیدات است. کشور ایران نیز مانند اغلب کشورهای ...
ورق فولاد ضد زنگ، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است؛ این ماده به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در صنایعی که در ...
میلگرد از اساسیترین مصنوعات خام صنعتی به شمار میرود. در بسیاری از صنایع سازه، قطعهسازی و ماشینسازی میلگرد اصلیترین خوراک خام به شمار میرود.میلگرد در صنایع ساخت و ...
میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج از مهمترین محصولات فولادی است که در بازار آهن آلات عرضه میشود؛ این نوع از میلگردها دارای هیچگونه آج و یا برآمدگی بر ...