ورق‌های فولادی

ورق‌های فولادی یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی هستند که به صورت رول یا فابریک در بازار موجود است. ورق‌های فولادی طی فرایندی به نام نورد تولید می‌شوند. به طور کلی، فرایند نورد به دو دسته نورد گرم و نورد سرد تقسیم می‌شوند. تفاوت اصلی ورق‌های فولادی تولید شده با این دو روش، در کیفیت سطحی آن‌ها است. ورق‌های فولادی تولید شده با فرایند نورد سرد، دارای کیفیت سطحی بهتری هستند و در صنایعی که ظاهر محصول اهمیت دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه، با انواع ورق‌های فولادی آشنا می‌شویم:

مشاوره رایگان خرید انواع ورق های فولادی

برای مشاوره رایگان جهت خرید انواع ورق های فولادی با ما در تماس باشید

ورق روغنی

ورق روغنی توسط فرایند نورد سرد تولید می‌شود و به دلیل عدم وجود حرارت در مراحل تولید، دارای سطحی براق و صیقلی است.

 

کاربرد ورق روغنی

ورق روغنی به دلیل داشتن ویژگی‌هایی نظیر شکل‌پذیری و مقاومت در برابر شکنندگی، کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد. از جمله کاربردهای ورق روغنی می‌توان به ساخت لوازم خانگی، ساخت بخش‌هایی از بدنه خودرو، تولید ورق‌های گالوانیزه، ساخت کابین آسانسور و… اشاره کرد.

 

کارخانه‌های تامین‌کننده ورق روغنی

از جمله کارخانه‌های تولیدکننده ورق روغنی در ایران می‌توان به کارخانه فولاد هفت الماس، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه فولاد غرب آسیا و… اشاره کرد.

 

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه توسط فرایند نورد سرد تولید می‌شود. پایه اصلی تولید ورق گالوانیزه، ورق روغنی است که با فلز روی پوشش داده می‌شود.

 

کاربرد ورق گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه به دلیل داشتن ویژگی‌هایی نظیر ضد زنگ بودن، قیمت مناسب، قابلیت ترمیم، در صنایع مختلف کاربرد دارند. از جمله کاربردهای ورق گالوانیزه می‌توان به ساخت سقف و دیوارهای ساختمان، لوله‌کشی، حمل و نقل، بسته‌بندی و… اشاره کرد.

 

کارخانه‌های تامین‌کننده ورق گالوانیزه

از جمله کارخانه‌های تولیدکننده ورق گالوانیزه در ایران می‌توان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه تاراز، کارخانه فولاد غرب آسیا، کارخانه امیرکبیر کاشان، کارخانه هفت الماس و… اشاره کرد.

 

ورق اسیدشویی

ورق اسیدشویی توسط فرایند نورد سرد تولید می‌شود. پایه اصلی تولید ورق اسیدشویی، ورق سیاه است. فرایند تولید ورق اسیدشویی به این صورت است که در انتهای فرایند تولید ورق سیاه روی آن آب می‌ریزند تا سرد شود. این کار باعث ایجاد اکسید آهن می‌شود و با فرایند اسیدشویی تمام ناخالصی‌های روی سطح ورق را از بین می‌برند.

 

کاربرد ورق اسیدشویی

ورق اسیدشویی به دلیل داشتن سطح صاف و درخشان دارای ظاهری زیبا و یکنواخت است. همچنین ورق اسیدشویی دارای خواص مکانیکی بهتری نسبت به ورق سیاه است. از جمله کاربردهای ورق اسیدشویی می‌توان به تولید شاسی و رینگ خودرو، قفسه‌بندی، گاردریل، ساخت لوله‌های انتقال آب و نفت و گاز اشاره کرد.

 

کارخانه‌های تامین‌کننده ورق اسیدشویی

از جمله کارخانه‌های تولیدکننده ورق اسیدشویی در ایران می‌توان به کارخانه فولاد مبارکه و فولاد غرب سلفچگان قم اشاره کرد.

 

ورق رنگی

ورق رنگی یک نوع ورق فلزی است که از ترکیب ورق گالوانیزه و رنگ ساخته می‌شود. ورق گالوانیزه به ورقی گفته می‌شود که روی آن یک لایه نازک رویه‌ای از فلز روی قرار گرفته است. رنگ ورق رنگی معمولاً به صورت الکترواستاتیک اعمال می‌شود.

 

انواع طرح‌های ورق رنگی و کاربرد آن‌ها
  • طرح شادولاین: برای پوشش سقف و دیوار استفاده می‌شود.
  • طرح ذوزنقه: برای سقف شیروانی و دیوار سوله استفاده می‌شود.
  • طرح سینوسی: برای ساخت سوله استفاده می‌شود.
 
کارخانه‌های تامین‌کننده ورق رنگی

از جمله کارخانه‌های تولیدکننده ورق رنگی در ایران می‌توان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه هفت الماس، کارخانه امیرکبیر و… اشاره کرد.

 

ورق قلع اندود

ورق قلع اندود یک نوع ورق فلزی است که روی آن یک لایه قلع قرار گرفته است. قلع یک فلز نرم و درخشان است که به ورق خاصیت ضد زنگ‌زدگی و خوردگی می‌دهد. ورق قلع اندود شباهت زیادی به ورق گالوانیزه دارد اما خاصیت ضد خوردگی آن بیشتر است.

 

کاربرد ورق قلع اندود

ورق قلع اندود به دلیل داشتن ویژگی‌های خاصی مانند مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای ورق قلع اندود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظروف مواد غذایی و نوشیدنی
  • محافظ‌های الکترونیکی
  • خودروسازی
  • ساخت سقف‌های شیروانی
 
کارخانه‌های تامین‌کننده ورق قلع اندود

از جمله کارخانه‌های تولیدکننده ورق قلع اندود در ایران می‌توان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، فولاد توان آور آسیا، صنعت آرین پاژ و… اشاره کرد.

 

ورق‌های آلیاژی

ورق‌های آلیاژی از ترکیب عناصر مختلف با درصدهای مختلف تشکیل می‌شوند. این عناصر می‌توانند شامل سیلیسیوم، منگنز، آلومینیوم، سدیم، نیکل، مس، کربن، منیزیم، کلسیم، کروم و کبالت باشند.

 

انواع ورق آلیاژی و کاربردهای آن‌ها

۱. ورق ضد سایش:

این ورق‌ها به دلیل داشتن عنصرهای کربن و منگنز در برابر سایش مقاومت دارند. کاربرد این ورق‌ها در صنایع معدن، ساخت و ساز و حمل و نقل است.

۲. ورق MO40:

این ورق‌ها به دلیل داشتن سختی و استحکام بالا در صنایع ساخت تجهیزات حرارتی و صنایع هوا و فضا استفاده می‌شوند.

۳. ورق ST52:

این ورق‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر خمش، ارتجاعی بودن، قابلیت جوشکاری، شکل‌دهی و ماشین‌کاری در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۴. ورق A516:

این ورق‌ها به دلیل داشتن مقاومت زیادی در برابر حرارت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای ساخت مخازن حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۵. ورق A283:

این ورق‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند قابلیت شکل‌پذیری، ماشین‌کاری و جوشکاری بالایی در ساخت سازه‌های ساختمانی مانند پل‌ها و سایر تاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.